FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarska planira izgraditi elektranu na biomasu

BUDIMPEŠTA, 28. prosinca 2005. (Hina/MTI) - Mađarska planira u gradićuna jugozapadu zemlje izgraditi mikro elektranu koja će za gorivokoristiti biomasu i inertni plin, izjavio je dužnosnik gradskihvlasti.
BUDIMPEŠTA, 28. prosinca 2005. (Hina/MTI) - Mađarska planira u gradiću na jugozapadu zemlje izgraditi mikro elektranu koja će za gorivo koristiti biomasu i inertni plin, izjavio je dužnosnik gradskih vlasti.

Studija izvedivosti financirana je s 12 milijuna mađarskih forinti pomoći iz EU programa Phare CBC namijenjenih malim projektima u Mađarskoj i Hrvatskoj, kazao je Endre Gellen.

Gradske vlasti planiraju pokrenuti izgradnju mikro elektrane u 2007. u vrijednosti četiri milijarde forinti, odnosno 16 milijuna eura. Projekt će se financirati iz pomoći EU i sredstvima državnog proračuna, dodao je.

Elektrana bi trebala od 2008. početi s proizvodnjom 142 milijuna kW električne energije za približno 50.000 kućanstava, kazao je gradonačelnik. Za gorivo će se koristiti biomasa iz okolice te inertni plin, dosad nekorišten a dobiven u naftnoj proizvodnji MOL-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙