FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 15. prosinca 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 15. prosinca 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

RIM - Kako bi uštedjeli novac i smanjili onečišćenje, u talijanskom gradu Treviso su za košnju trave uz ceste angažirali magarce umjesto traktora. Lokalne vlasti su objavile da su kupile šest magaraca koji će biti u komunalnoj službi i "kositi", odnosno brstiti travu umjesto traktora za koje se godišnje izdvajalo 100.000 eura. "Ova kupovina omogućila nam je uštedu, a ujedno je i eksperimentalni ekološki projekt", izjavio je šef lokalnih vlasti Luca Zaia, koji je za šest magaraca "komunalaca" platio nešto više od 2.000 eura.

LONDON - Američki pisac i novinar Tom Wolf dobio je u ponedjeljak ovogodišnju nagradu za najgori opis seksa u književnosti koju posljednjih dvanaest godina dodjeljuje londonski časopis Literary Review. Nagrade se dodjeljuju svaku godine kako bi se privukla pozornost na sirove, neukusne i često površne i nepotrebno razvučene opise seksa u suvremenoj literaturi. Wolfe je nagradu dobio zahvaljujući opisima seksualnog odnosa u njegovoj posljednjoj knjizi "Ja sam Charlotte Simmons", priči o studentskom životu na jednom od elitnih američkih sveučilišta. "Klizeći, klizeći, klizeći, klizeći pošao je jezik", počinje jedna od rečenica koja mu je priskrbila nagradu u oštroj konkurenciji deset drugih autora.

BERLIN - Gradska uprava Berlina raspisala je natječaj za spomenik homoseksualcima koji su bili proganjani i pogubljeni za vrijeme Trećeg Reicha. Gradske vlasti očekuju da će se oko 30 renomiranih umjetnika iz čitavog svijeta javiti s koncepcijom za uređenje spomenika koji bi se trebao nalaziti u središtu Berlina. Objavljivanje natječaja plod je dugogodišnjeg rada inicijative "Počast homoseksualnim žrtvama nacionalsocijalističkog režima". Procjenjuje se da je na osnovi zakona o "protuprirodnom bludu među muškarcima" za vrijeme nacionalsocijalističkog režima osuđeno i u koncentracijske logore deportirano više od 50.000 građana od kojih najveći broj nije preživio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙