FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 11. prosinca 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događajado 9,30 sati
ZAGREB, 11. prosinca 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 9,30 sati

REAL

Posljedice četiriju oluja koje su pogodile Filipine u zadnjih mjesec dana dodatno su se pogoršale u subotu, dostigavši brojku od 1.800 mrtvih i nestalih, priopćio je ured za civilnu zaštitu.

Civilna zaštita je dodala da se potraga za nestalima nastavlja i da bi broj žrtava mogao biti još veći. U ranijim izvješćima govorilo se o 1.600 mrtvih i nestalih.

Najveći broj žrtava nastradao je u odronu zemlje i u poplavama koje je tropska oluja Winnie prije 12 dana uzrokovala u gradovima Real, Infanta i General Nakar, dodaje isti izvor. Materijalna šteta od nevremena procjenjuje se na gotovo 82 milijuna dolara.

ANCHORAGE

Više od milijun litara nafte iscurilo je iz malezijskog teretnog broda koji se u petak prepolovio ispred obale Aljaske i onečistio obalu otoka Unalaska, priopćila je u subotu američka obalna straža.

Potraga za šestoricom članova posade prekinuta je u petak, izjavio je admiral Jim Olson, načelnik obalne straže u Aljaski. "S obzirom na temperaturu vode i na činjenicu da su ljudi na brodu bili slabo odjeveni, malo je nade da ćemo naći preživjele", dodao je.

Iz potonulog malezijskog broda iscurilo je 1,8 milijuna litara nafte, što je najveće onečišćenje u Aljasci nakon havarije tankera Exxon Valdez 1989.

TAIPEI

U subotu ujutro počelo je glasovanje na parlamentarnim izborima u Tajvanu, gdje se pristaše neovisnosti nadaju da će osvojiti parlament pošto su dvaput zaredom pobijedili na predsjedničkim izborima.

Na 13.390 biračkih mjesta u zemlji pozvano je 16,5 milijuna glasača, a očekuje se da bi odaziv mogao premašiti 65 posto. Za 225 mjesta u parlamentu natjecat će se 493 kandidata.

Chang Cheng-hsisung, predsjednik središnjeg izbornog povjerenstva, rekao je da bi se rezultati trebali objaviti u subotu navečer po mjesnom vremenu.

BAGDAD

Američki dočasnik koji je priznao odgovornost za ubojstvo nenaoružanog i ranjenog iračkog civila osuđen je na tri godine zatvora, priopćio je u subotu američki vojni izvor.

Narednik Johnny Horne degradiran je u čin običnog vojnika i izbačen iz vojske zbog nečasnog ponašanja, dodaje se.

U petak je osuđen za ubojstvo bez predumišljaja, jer je 18. kolovoza ubio teško ranjenog nenaoružanog iračkog civila u Sadr Cityju, šijitskoj četvrti u Bagdadu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙