FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oracle kupuje PeopleSoft za 10,3 milijardi dolara

SAN FRANCISCO, 14. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Američki proizvođačsoftvera PeopleSoft u ponedjeljak je pristao na poboljšanu ponudusvoga rivala Oracle Corp, tešku 10,3 milijardi dolara, popustivšinakon 18-mjesečne bitke za preuzimanje, obilježene osobnim uvredama,sudskim bitkama i smjenjivanjem izvršnog direktora PeopleSofta.
SAN FRANCISCO, 14. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Američki proizvođač softvera PeopleSoft u ponedjeljak je pristao na poboljšanu ponudu svoga rivala Oracle Corp, tešku 10,3 milijardi dolara, popustivši nakon 18-mjesečne bitke za preuzimanje, obilježene osobnim uvredama, sudskim bitkama i smjenjivanjem izvršnog direktora PeopleSofta.

Oracle je ponudio 26,5 dolara po dionici za preuzimanje svoga rivala PeopleSoft, čime će nastati drugi po veličini proizvođač poslovnog softvera u svijetu. Poboljšanu ponudu odobrili su odbori direktora obje kompanije samo tri tjedna nakon što je PeopleSoft iznova odbio neprijateljsku ponudu unatoč podršci većine svojih dioničara.

Vrijednost toga posla, koji bi trebao biti dovršen početkom iduće godine, premašila je ranije ponuđenih 24 dolara za dionicu, na kojoj je Oracle insistirao kao najboljoj i konačnoj ponudi. Za preuzimanje su zeleno svjetlo već dale regulatorne vlasti u Sjedinjenim Državama i Europskoj uniji.

Oracle je uvjeren da će mu ta akvizicija omogućiti razvoj novih softverskih proizvoda kako bi bolje konkurirao tržišnom lideru, njemačkom SAP-u.

Po procjenama analitičara, između šest do 10 tisuća zaposlenika PeopleSofta moglo bi biti otpušteno. PeopleSoft je pomogao pokretanju konsolidacije u tome sektoru, kupivši tvrtku J.D. Edwards u 2003.

"To svima ostalima u softverskom biznisu govori da se doista radi o biznisu koji ne bilježi rast", kazao je Eugene Walton iz tvrtke za istraživanje tehnoloških dionica Walton Holdings.

Oracle je svoju neprijateljsku ponudu za PeopleSoft lansirao u lipnju 2003., nudeći 16 dolara po dionici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙