FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VW razmatra mogućnost proizvodnje automobila u SAD-u

FRANKFURT, 3. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Nastavljena deprecijacijadolara prisiljava najvećeg europskog proizvođača automobila Volkswagenda razmotri premještanje poslova sastavljanja automobilskih brandovaVW-a i Audija u SAD, objavio je šef odjela za prodaju i marketing.
FRANKFURT, 3. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Nastavljena deprecijacija dolara prisiljava najvećeg europskog proizvođača automobila Volkswagen da razmotri premještanje poslova sastavljanja automobilskih brandova VW-a i Audija u SAD, objavio je šef odjela za prodaju i marketing.

"Razmišljamo o proizvodnji tih modela u SAD-u budući da se većina njih tamo i prodaje", izjavio je u intervjuu za Frankfurter Allgemeine Zeitung Georg Flandorfer, dodajući da bi kandidat za proizvodnju u SAD mogao biti planirani sportski model Audi Q7.

Slabi dolar glavni je razlog što VW ove godine očekuje operativni gubitak od jedne milijarde eura u operacijama u Sjevernoj Americi. Njemački proizvođač automobila tvrdi da će s obzirom na taj trend i u 2005. biti teško ostvariti profit usprkos ponovnom lansiranju ključnih novih modela poput Jette i Passata.

Za razliku od njemačkih proizvođača u istoj kategoriji poput Mercedesa i BMW-a, koji sastavljaju svoje velike modele u američkim tvornicama, ni Volkswagen ni Audi ne proizvode u SAD-u nijedan automobil.

VW bilježi ozbiljan pad prodaje u SAD-u uglavnom zbog zastarjele tehnologije i oklijevanja da se uključi u rat s poticajima za kupce. Tvrtka je objavila da je u studenom mjesečna prodaja u SAD-u zabilježila pad od 40 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙