FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IBM želi prodati svoju proizvodnju PC-a

NEW YORK, 3. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - IBM je odlučio prodatisvoj odjel za proizvodnju osobnih računala, odredivši mu cijenu od čakdvije milijarde dolara, objavio je u petak The New York Times.
NEW YORK, 3. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - IBM je odlučio prodati svoj odjel za proizvodnju osobnih računala, odredivši mu cijenu od čak dvije milijarde dolara, objavio je u petak The New York Times.

Ta je kompanija treća u svijetu u sektoru proizvodnje osobnih računala, odmah nakon Dell Inc. i Hewlett-Packard Co., a u prodaju će vjerojatno uključiti sva klasična i prijenosna računala i notebook-ove, što bi joj moglo donijeti zaradu u rasponu između jedne i dvije milijarde dolara, izjavili su za njujorški list izvori iz neposredne blizine pregovarača.

S IBM-om navodno pregovara najveći kineski proizvođač osobnih računala Lenovo Group Ltd i još najmanje jedna kompanija, a mediji izvješćuju da kineska kompanija, koja nadzire više od četvrtine kineskog tržišta osobnih računala, namjerava s IBM-om formirati zajednički poduhvat.

Vodeća istraživačka tvrtka Gartner Inc. predvidjela je ovog tjedna da će se u razdoblju do 2007. tri od ukupno 10 vodećih proizvođača osobnih računala povući s tržišta, navodeći kao razlog sporije stope rasta i sužene profitne margine, ali ne navodeći njihova imena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙