FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OMV povećava kapital za milijardu eura

ZAGREB/BEČ, 2. prosinca 2004. (Hina) -
ZAGREB/BEČ, 2. prosinca 2004. (Hina) -

Zagreb/Beč - Austrijska naftna kompanija OMV namjerava izdati konvertibilne obveznice i dionice u vrijednosti milijardu eura radi refinanciranja kupovine rumunjske naftne tvrtke Petrom, priopćeno je u četvrtak iz OMV-a.

"Ovim ćemo potezom osigurati raznolikost naših izvora financiranja, što će nam pomoći da zadržimo financijsku fleksibilnost, a ojačat ćemo i OMV-ovu poziciju za profitabilni razvoj na ključnim tržištima", izjavio je financijski direktor austrijske tvrtke David Davies.

OMV namjerava kupiti 51 posto dionica Petroma u okviru svog projekta kontinuiranog širenja na ključna tržišta u regiji. Kupovina te rumunjske naftne tvrtke osigurat će mu poziciju vodeće naftne kompanije u središnjoj i istočnoj Europi kada je riječ o ukupnim rezervama, proizvodnji te kapacitetima za preradu i prodaju naftnih derivata.

Očekuje se da će kupovina Petroma biti zaključena do kraja ove ili početkom sljedeće godine, a nakon preuzimanja te tvrtke ukupni udio OMV-a u tržištu 12 zemalja podunavske regije, koja obuhvaća područje od južne Njemačke do Rumunjske, porast će na 18 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙