FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens objavio ponudu za preuzimanje VA Tech

BEČ, 10. prosinca 2004. (Hina/Dpa) - Siemens Austrija objavio je unajavljenom roku svoju ponudu za preuzimanje austrijskog tehnološkogkoncerna VA-Tech-a i spreman je platiti 55 eura po dionici, odnosnoukupno 842,55 milijuna eura.
BEČ, 10. prosinca 2004. (Hina/Dpa) - Siemens Austrija objavio je u najavljenom roku svoju ponudu za preuzimanje austrijskog tehnološkog koncerna VA-Tech-a i spreman je platiti 55 eura po dionici, odnosno ukupno 842,55 milijuna eura.

Ponuđena cijena manja je za otprilike šest posto od aktualne vrijednosti poduzeća na burzi gdje dionica VA Tech-a doseže 58,37 eura.

Siemens je pak u priopćenju objavljenom u petak svoju ponudu ocijenio "krajnje poštenom" budući da "znatno premašuje prosječnu vrijednost dionice VA Tech-a u proteklim godinama", koja je navodno znatno porasla tek nekoliko dana nakon najave o preuzimanju.

Siemens je jasno signalizirao da želi preuzeti cijeli koncern VA Tech koji trenutno širom svijeta zapošljava 17 tisuća ljudi. Austrijski državni holding OEIAG, vlasnik oko 14 posto VA Tech-a, najavio je u četvrtak navečer da će razmotriti ponudu.

Šef OEIAG-a Peter Michaelis nagovijestio je da očekuje veću ponudu Siemensa ali je dodao i da je to "pravo poduzeće za kreiranje budućnosti VA Tech-a".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙