FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijena nafte u dva dana potonula šest dolara

LONDON, 3. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Cijene nafte ostale su niskei u petak nakon ovotjednog pada za šest dolara po barelu uslijedstišanih bojazni od nedovoljnih zimskih zaliha destilata.
LONDON, 3. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Cijene nafte ostale su niske i u petak nakon ovotjednog pada za šest dolara po barelu uslijed stišanih bojazni od nedovoljnih zimskih zaliha destilata.

Barel nafte pojeftinio je na američkom tržištu pet centi na 43,20 dolara, nakon najvećeg dvodnevnog pada u razdoblju od siječnja 1991. Na londonskom je tržištu barel pojeftinio 14 centi na 40,01 dolara.

Analitičari tumače da se tržište trudi pronaći novu orijentaciju. "Nalazimo se na neistraženom teritoriju", kazao je Rick Mueller iz Energy Security Analysis Inc, dodajući da "ljudi još uvijek pokušavaju shvatiti što se događa na tržištu i još nije postignut konsenzus oko toga kolika je poštena cijena".

Ovotjednu rasprodaju potaknulo je izvješće američke vlade koje je pokazalo porast zaliha destilata za 2,3 milijuna barela, čime je smanjen deficit u usporedbi s prošlom godinom.

Iako zalihe ostaju na relativno niskoj razini, blag početak zime na sjeveroistoku SAD-a, najvećem regionalnom tržištu lož-ulja u svijetu - i viša proizvodnja u rafinerijama koje su završile radove na održavanju, suzbile su bojazni od nestašice lož-ulja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙