FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijena nafte pada ispod 47 dolara po barelu

LONDON, 15. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su uponedjeljak na najnižu razinu u proteklih osam tjedana, ispod razineod 47 dolara po barelu nakon što je porast zaliha u SAD-u ublažiobojazni od zimske nestašice usprkos naglom zahlađenju proteklogvikenda.
LONDON, 15. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su u ponedjeljak na najnižu razinu u proteklih osam tjedana, ispod razine od 47 dolara po barelu nakon što je porast zaliha u SAD-u ublažio bojazni od zimske nestašice usprkos naglom zahlađenju proteklog vikenda.

Barel sirove nafte pojeftinio je na američkom tržištu za 65 centi na 46,65 dolara, što je njegova najniža cijena u razdoblju od 22. rujna. Na londonskom je tržištu cijena barela smanjena za 96 centi na 41,35 dolara po barelu.

Cijene su smanjene zahvaljujući obnavljanju zaliha sirove nafte u SAD-u, koje su u proteklih sedam tjedana porasle za 22 milijuna barela zahvaljujući, dijelom, i najvećoj proizvodnji u članicama OPEC-a u proteklih nekoliko desetljeća.

"Zalihe su trenutno dostatne, nema stvarnog razloga za uznemirenost. U usporedbi s prošlom godinom zalihe nafte u svijetu na prilično su normalnoj razini", smatra Jeroen van der Veer, predsjednik i izvršni direktor Royal Dutch/Shell Group.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙