FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene sirove nafte i dalje padaju

LONDON, 16. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Cijene sirove nafte pale suu utorak na svjetskim tržištima zbog smanjenih strahovanja od krize uopskrbi tijekom zime te zbog odluke sindikalnih čelnika o otkazivanjuštrajka u Nigeriji.
LONDON, 16. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Cijene sirove nafte pale su u utorak na svjetskim tržištima zbog smanjenih strahovanja od krize u opskrbi tijekom zime te zbog odluke sindikalnih čelnika o otkazivanju štrajka u Nigeriji.

Barel nafte na američkom tržištu pojeftinio je za 26 centi na 46,61 dolara, što je oko 8,50 dolara jeftinije od rekordne razine od 55,17 dolara zabilježene 22. i 26. listopada. Na londonskom je tržištu barel pojeftinio 25 centi na 42,79 dolara.

"Cijene su još visoke, iako se na razini od 46 dolara po barelu čine puno nižima nego prije nekoliko tjedana", naglašava Victor Shum iz konzultantske tvrtke Purvin & Gertz sa sjedištem u Texasu.

Alex Scott, analitičar konzultantske tvrtke Seven Investment Management, smatra pak da tržište prolazi "kroz određeni stupanj tehničke korekcije". "Iznenadilo bi me kada bi se cijena korigirala prema razini od 45 dolara za barel prije no što se ponovno na tržištu razmotri moguće daljnje povećanje cijena".

Komercijalne zalihe nafte rastu već gotovo dva mjeseca, izvijestila je američka vlada, a trgovci očekuju da će ovotjedni podaci ponovno očitovati porast zaliha u tom najvećem svjetskom potrošaču. Tržište je i dalje oprezno kada je riječ o zalihama destilata, koji su u SAD-u smanjeni osmi tjedan za redom.

"Tržište i dalje prati tjedna izvješća o zalihama, pri čemu neizvjesnost i dalje prati zalihe lož-ulja", ističe Shum iz tvrtke Purvin & Gertz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙