FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte kliznule na najnižu razinu u proteklih 11 tjedana

LONDON, 2. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su učetvrtak na najnižu razinu u proteklih 11 tjedana, spustivši se ispod45 dolara po barelu nakon što je porast zaliha lož-ulja u SAD-u suzbiostrahove od zimske nestašice.
LONDON, 2. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su u četvrtak na najnižu razinu u proteklih 11 tjedana, spustivši se ispod 45 dolara po barelu nakon što je porast zaliha lož-ulja u SAD-u suzbio strahove od zimske nestašice.

Barel nafte pojeftinio je za 1,01 dolar po barelu na 44,48 dolara, nadovezavši se na pad cijena u srijedu od 3,64 dolara po barelu. Na londonskom je tržištu barel pojeftinio 1,09 dolara po barelu, povrh dan ranije izgubljenih 3,2 dolara, tako da iznosi 41,22 dolara.

Tjedno izvješće američke vlade pokazalo je porast zaliha destilata za 2,3 milijuna barela na ukupno 117,9 milijuna barela. Porast zaliha lož-ulja za jedan milijun barela smanjio je deficit u opskrbi u odnosu na 2003. na 14 posto. Zalihe sirove nafte porasle su za 900 tisuća barela, što je 3,5 posto više u odnosu na razdoblje prije godinu dana.

Analitičari su tjednima očekivali porast zaliha jer rafinerije nakon završenih radova na održavanju povećavaju ponudu dok blage temperature na početku zime na sjeveroistoku SAD-a ograničavanju potražnju.

U odvojenom je izvješću američka vlada prognozirala da cijene nafte vjerojatno neće dalje padati i da će se ove zime prosječna cijena kretati između 45 i 50 dolara po barelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙