FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 13 SATI

ZAGREB, 22. studenog 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijihdogađaja do 13 sati:
ZAGREB, 22. studenog 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 13 sati:

ZAGREB - Ilija Lončarević imenovan je danas trenerom Dinama, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Imenovanje Lončarevića stiglo je samo dan nakon ostavke Nenada Gračana, koji je kormilo kluba odlučio napustiti poslije subotnjeg prvenstvenog poraza od Rijeke 2:4. Lončarević je treći Dinamov trener ove sezone. Klub je sezonu započeo s Nikolom Jurčevićem na trenerskom mjestu, kojeg je zbog niza loših rezultata zamijenio Gračan. Lončarević je već u dva navrata vodio Dinamo. U proljeće 1999. naslijedio je Velimira Zajeca te je na kraju osvojio naslov prvaka Hrvatske. U sezoni 2000/2001. s Dinamom je bio pobjednik kupa. Prije ponovnog povratka u zagrebački klub radio je u Libiji. Da li je smjena trenera urodila pozitivnim šokom za igrače navijači Dinama moći će se uvjeriti već u četvrtak, kada Zagrepčani igraju važnu utakmicu Kupa Uefe protiv Benfice u Lisabonu.

LISABON - Idući protivnik zagrebačkog Dinama u Kupu UEFA, portugalska Benfica je u dvoboju 11. kola nacionalnog prvenstva na stadionu Luz remizirala protiv Rio Avea 3:3 (3:1).

Benfica je vodila 2:0 i 3:1, no Rio Ave je uspio izboriti remi. Strijelci za momčad iz Lisabona bili su Simao (3, 22) i hrvatski reprezentativac Tomo Šokota (30), dok su pogotke za goste postigli Franco (25), Cesar (60) i Jacques (81).

BRECKENRIDGE/ZAGREB - Najbolja hrvatska skijašica Janica Kostelić osvojila je drugo mjesto na jakom FIS slalomu što se održao u Breckenridgeu u američkom Coloradu. Janica je osvojila drugo mjesto s rezultatom 1:33.16, zaostavši za pobjednicom Amerikankom Kristinom Koznick 43 stotinke sekunde. Treće mjesto pripalo je njemačkoj skijašici Annemarie Gerg (1:33.68). Ana Jelušić je zauzela 11. mjesto (1:35.27), dok je Nika Fleiss bila tri pozicije slabija (1:35.51). Nastupila je i Matea Ferk osvojivši 47. mjesto u prvoj vožnji, međutim u drugoj nije došla do cilja.

ZAGREB - Najviše državne nagrade na području športa "Franjo Bučar", dodijelit će se na dan rođenja oca našeg športa i olimpizma, 25. studenogA u Splitu, izjavila je danas na konferenciji za novinstvo pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i športa Romana Caput Jogunica. Odbor Državne nagrade športa "Franjo Bučar" odlučio je da dvije nagrade za životno djelo dobiju Miro Mihovilović i Antun Vrdoljak, a 12 ravnopravnih godišnjih nagrada Ivano Balić, Antun Čilić, Duje Draganja, Đurđa Fočić - Šourek, Karlo Kuret, Ivan Ljubičić i Mario Ančić, Emil Pravdić, Nikša i Siniša Skelin, Mihovil Španja, hrvatska muška rukometna reprezentacija, te Hrvatski rukometni savez i vaterpolski klub "Šibenik".

HOUSTON - Fantastičnu tenisku sezonu prvi igrač svijeta Švicarac Roger Federer okrunio je obranom naslova na Masters Cupu u Houstonu. U finalu je sa 6-3, 6-2 svladao Australca Lleytona Hewitta, koji je bio pobjednik Mastersa 2001. i 2002. godine. Federer je tako u tjedan dana dva puta pobijedio Hewitta, protiv kojeg je bio bolji i u natjecanju po skupinama. Početak meča kasnio je tri sata zbog kiše. No, to nije nimalo zasmetalo prvog igrača svijeta. Već u drugom gemu oduzeo je servis protivniku i ubrzo je imao vodstvo 5-2. Kod tog rezultata kiša je prekinula meč i igrači su se vratili na teren nakon sat i 17 minuta. Prekid nije nimalo pomogao Hewittu. Federer je brzo zaključio prvi set. Švicarac je nastavio u odličnom ritmu i kod vodstva Hewitta 2-1 u drugom setu nanizao je pet gemova i sa uvjerljivih 6-3, 6-2 osvojio je jedanaesti turnir ove sezone. Trijumf u finalu Mastesa Cupa bila je 22. uzastopna pobjeda Federera protiv igrača koji je među prvih deset tenisača svijeta.

NEW YORK - Nakon šest uzastopnih pobjeda jedni od glavnih favorita za naslov San Antonio Spursi zaustavljeni su na gostovanju kod slabašnog Toronta. Domaćini su u posljednoj četvrtini imali zaostatak od 19 koševa, ali su svejedno uspjeli preokrenuti susret i na kraju su slavili sa 96-91. Posljednu četvrtinu Toronto je dobio sa 33-9, a najbolji pojedinac u završnih 12 minuta bio je Lamond Murray, koji je ubacio 13 poena. Najefikasniji kod domaćina bili su Rafer Alston i Chris Bosh sa po 20 koševa. Najveća zvijezda Toronta Vince Carter, za kojeg se govori da će biti prodan, u posljednjoj četvrtini uopće nije ulazio u igru i upisao je tek četiri koša. Tim Duncan je sa 26 koševa i 15 skokova predvodio Spurse. Završen je još jedan pobjednički niz i to onaj Seattle SuperSonicsa, koji su nakon devet uzastopnih trijumfa poraženi u gostima kod Bostona sa 83-102. Igrač Celticsa Ricky Davis ubacio je 25 koševa, što mu je rekord ove sezone. Paul Pierce dodao je 17 poena i 10 skokova, a Gary Payton, Mark Blount i Jiri Welsch po 12 koševa. Najbolji kod Seattlea bio je Ray Allen sa 21 košem.

NEW YORK - Rezultati sinoćnjih utakmica košarkaške NBA lige:

Toronto Raptors - San Antonio Spurs 96:91

Boston Celtics - Seattle SuperSonicks 102:83

Miami Heat - Philadelphia 76'ers 93:83

Portland TrailBlazers - Houston Rockets 93:97

Sacramento Kings - Milwaukee Bucks 88:79

(Kukoč nije bio u momčadi Bucksa)

L.A. Lakers - Chicago Bulls 102:93

Denver Nuggets - Dallas Mavericks 110:82

New York Knicks - Cleveland Cavaliers 98:88

(Šundov nije igrao za Knickse)

Detroit Pistons - Charlotte Bobcats 117:116 (dva produžetka)

L.A. Clippers - Phoenix Suns 111:122

NEW YORK - Vodstvo NBA lige zaključilo je da je igrač Indiane Ron Artest glavni krivac za tučnjavu koja je izbila na utakmici u Detroitu, a u kojoj su sudjelovali i gledatelji. To se može zaključiti iz kazne koja mu je izrečena. Artest je suspendiran do kraja sezone. Artest će propustiti 73 utakmice regularnog dijela sezone, a ostat će i bez godišnje plaće. Zbog incidenta na utakmici u Detroitu suspenzije su zaradila još osmorica košarkaša.Igrači Indiane Stephen Jackson i Jermaine O'Neal dobili su 30, odnosno 25 utakmica zabrane igranja. Anthony Johnson će morati propustiti pet susreta, a Reggie Miller jedan. Kažnjeni su i košarkaši Detroita, a najviše Ben Wallace koji će pod suspenzijom biti na šest susreta. Kaznu od jedne utakmice zabrane igranja dobili su Chauncey Billups, Elden Campbell i Derrick Coleman.

BARCELONA - Napadač Barcelone Šveđanin Henrik Larsson morat će na operaciju koljena. Larsson se ozlijedio u velikom derbiju španjolskog prvenstva protiv Real Madrida, kojeg je Barcelona dobila 3:0. Šveđanin je morao napustititi teren 15 minuta prije kraja susreta. Operacija bi trebala biti obavljena u ponedjeljak, a liječnici Barcelone predviđaju da će Larssonu trebati šest tjedana za oporavak.

LISABON - Vratar europskih prvaka Porta Vitor Baia zbog ozljede bedrenog mišića propustit će utakmicu Lige prvaka protiv moskovskog CSKA, koja se igra u srijedu. Baia je ozljedu zaradio u prvenstvenom dvoboju protiv Boaviste, koja je nanijela prvi ligaški poraz Portu. Koliko će 35-godišnji vratar biti odsutan, liječnici nisu mogli precizirati.

ISTANBUL - U tučnjavi navijača za vrijeme poluvremena utakmice turskog nogometnog prvenstva Bešiktaš - Rize (2:2) ubijen je 16-godišnji mladić.Cihat Aktas je na izlazu s tribine, gdje je došlo do velike tučnjave dviju navijačkih skupina, nekoliko puta uboden nožem. Nesretni mladić je preminuo na putu do bolnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙