FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 26. listopada (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do21 sat.
ZAGREB, 26. listopada (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 21 sat.

SANKT PETERSBURG - Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo milijun dolara vrijednog ATP turnira u Sankt Petersburgu. Karlović je u dvoboju 1. kola svladao drugog nositelja Slovaka Dominika Hrbytyja sa 7-6 (5), 5-7, 6-4 nakon dva sata igre. U čitavom dvoboju svaki je igrač samo jednom izgubio igru na svoj početni udarac. Nakon što je osvojio prvi set u "tie-breaku", Karlović nije uspio i drugu dionicu meča dovesti do odlučujuće igre, već je izgubio servis pri vodstvu Hrbatyja od 6-5. No, u trećem setu pri rezultatu 4-4 Karlović je napokon oduzeo servis Hrbatyju, iskoristivši svoju petu "break-loptu" u meču, a potom zadržao svoj servis za prolazak dalje. U 2. će kolu Karlović igrati protiv Španjolca Alexa Corretje.

LINZ - Hrvatska tenisačica Karolina Šprem nije se uspjela plasirati u 2. kolo 585.000 dolara vrijednog WTA turnira u Linzu. Bolja od Šprem, inače osme nositeljice, bila je Amerikanka Meghann Shaughnessy sa 7-5, 4-6, 6-1.

ZAGREB/RIJEKA - Nogometaši Rijeke i Zagreba plasirali su se u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Rijeka je dvoboju osmine finala svladala Crikvenicu sa 2-1, dok je Zagreb bio bolji od Međimurja sa 3-2. Sutra u posljednja dva četvrtfinala igraju Nehaj - Hajduk i Osijek - Sloboda Derma. Ranije su se u četvrtfinale plasirali Dinamo, Varteks, Slaven Belupo i Pula 1856.

LONDON - Napadač engleskog nogometnog prvoligaša Manchester Uniteda i nizozemski reprezentativac Ruud van Nistelrooij kažnjen je s tri utakmice zabrane igranja zbog grubog prekršaja na Ashleyu Coleu tijekom nedjeljnog derbija 10. kola prvenstva Engleske u kojemu je United pobjedom 2-0 prekinuo niz Arsenala od 49 utakmica bez poraza. Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) procijenila je da je Van Nistelrooij namjerno kramponima dohvatio Colea.

"Prihvaćam ovakvu odluku FA-a i preuzimam svu odgovornost za taj incident. No, nisam namjerno želio ozlijediti Ashleya, te mu se ovim putem ispričavam za svoj postupak", stoji u izjavi Van Nistelrooija na službenoj internetskoj stranici Manchester Uniteda.

BERLIN - Legenda njemačkog nogometa Franz Beckenbauer kandidat je za predsjednika Europskog nogometnog saveza (UEFA) na sljedećim izborima koji će se održati 2006. nakon završetka Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Svjetski prvak kao igrač (1974) i izbornik (1990), te aktualni predsjednik Organizacijskog odbora SP 2006., pridružio se listi kandidata za nasljednika 74-godišnjeg Šveđanina Lennarta Johanssona na kojemu su za sada još i veliki francuski igrač Michel Platini, Englez Geoffrey Thompson i Nizozemac Mathieu Sprengers.

"Počašćen sam što se moje ime spominje u kontekstu budućeg predsjednika UEFA-e, ali za sada svu svoju pozornost želim posvetiti organizaciji Svjetskog prvenstva u mojoj domovini", izjavio je Beckenbauer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙