FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12,30 SATI

ZAGREB, 29. listopada 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijihdogađaja do 12,30 sati:
ZAGREB, 29. listopada 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 12,30 sati:

LONDON - Engleski premijerligaš Chelsea u petak je otpustio rumunjskog napadača Adriana Mutua kojemu je dokazano uzimanje kokaina, objavio je BBC. Londonski klub je u priopćenju naveo kako u svojim redovima ne želi nogometaše koji se drogiraju, te da pritom neće imati popusta prema nikome. Prije dvije godine Chelsea se na sličan način riješio australskog vratara Marka Bosnicha, koji je također uzimao kokain. Mutu (25) je ranije priznao da je uzimao nedopuštenu supstancu zbog povećanja seksualne moći, ali je odbio navode da je ta supstanca kokain. Bogati Chelsea odlučio se otpustiti Rumunja, za kojega su lani prilikom prelaska iz Parme platili 28.4 milijuna dolara. Za otkaz Mutuu najviše je zaslužan trener Chelsea Jose Mourinho, koji se odpočetka nije slagao sa Rumunjom i na njegovo inzistairanje je došlo do testiranja na droge.

BEČ/ZAGREB - U prvom susretu D skupine Srednjeeuropske zone FIBA Kupa košarkašice zagrebačke Croatije izgubile su u Austriji od TSV Wasserburga 67:61 (26:33). Za Crroatiju je prvu utakmicu odigrala negdašnja najbolja igračica Europe Razija Mujanović postigavši 11 poena u 29 minuta igre. U osminu finala plasirat će se najbolje tri ekipe iz ove skupine, a osim Croatije u FIBA Kupu igraju zagrebački Medveščak, Gospić Industrogradnja i Šibenik Jolly JBS.

MADRID - Nogometaši trećeligaša Girone izbacili su u 1. kolu španjolskog Kupa Kralja prvoligaša Villareal sa 2:1. Villareal je vodio pogotkom Pene (47), no potom su domaćini napravili senzaciju pogocima Caballera (73-11m) i Eloya (88). Ranije su iz Kupa Kralja od nižerazrednih klubova izbačeni Barcelona, Valencia i Espanyol, dok su se prvoligaši Betis, Santander, Levante, Mallorca i Osasuna jedva provukli u produžetku ili nakon kaznenih udaraca.

HEERENVEEN - Olimpijski prvak u brzom klizanju i višestruki svjetski prvak Nizozemac Ids Postma završio je svoju uspješnu karijeru. Postma (30) je zaključio kako se više ne može baviti vrhunskim brzim klizanjem, koje iziskuje dosta odricanja i treninga, te je odlučio postati poljodjelac, preuzevši veliku farmu od oca. Nizozemac je bio zlatni na 1000 metara na Olimpijskim igrama u Naganu 1998., gdje je bio srebrni na 1500 metara, a tih godina je držao gotovo sve naslove svjetskog prvaka na dionicama od 500 do 5000 metara.

NEW YORK - Centar New Jersey Netsa Alonzo Mourning trijumfalno se vratio na NBA parkete nakon godinu dana izbivanja zbog transplantacije bubrega. Mourning je u predsezonskoj utakmici protiv Philadelphie (96:94) postigao 12 poena i 5 skokova u 19 minuta igre, no više od koševa i skokova 34-godišnjeg centra raduje pobjeda nad bolesti. Moj novi organ dobro radi svoj posao, a ja ću se potruditi da se još bolje fizički spremim. Nisam zaboravio igrati košarku, to je zapravo kao vožnja biciklom - jednom kad naučite, uvijek ćete moći voziti. Moji suigrači mi samo trebaju baciti loptu, a ja ću znati što treba s njom, kazivao je Mourning, kojemu je u prosincu 2003. transplatiran bubreg njegova bliskoga rođaka. Mourning tijekom utakmice nosi posebni pojas od fiberglasa koji ga štiti od mogućih udaraca u bubrege, a zanimljivo je da on nije prvi NBA košarkaš koji se vratio nakon transplantacije bubrega. Sean Elliott je poslije transplatacije bubrega 1999. igrao još dvije sezone za San Antonio Spurse.

RIM - Jedan od najpoznatijih biciklista na svijetu, Talijan Mario Cipollini (37) najavio je oproštaj od profesionalne karijere. Službeni oproštaj Cipollini je najavio za petak kada će održati novinarsku konferenciju na kojoj će se i službeno oprostiti od biciklizma i najaviti svoje planove za budućnost. Super Mario", kako mu je bio jedan od nadimaka u biciklističkom vrhu nalazi se već 15 godina. Rekorder je sa 42 etapne pobjede na Giro d'Italia, dok je na Tour de Franceu slavio na 12 etapa.

MILANO - Talijanski nogometni reprezentativac Gennaro Gattuso produžio je ugovor s Milanom do 2009. godine. "Milano je moj klub i niti jednog trenutka nisam razmišljao o promjeni sredine," kazao je Gattuso, koji je član momčadi sa stadiona San Siro od 1999. godine. Borbeni Talijan dvije sezone bio je i član Glasgow Rangersa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙