FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 21.00 SATI

ZAGREB, 21. studenog (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 21. studenog (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - U susretu 12. kola Goodyear lige košarkaši Zagreba izgubili su u dvorani u Trnskom od ljubljanskee Union Olimpije 69:75 (14:17, 17:20, 20:19, 18:19). Bio je to deveti poraz Zagreba u ovom natjecanju, te deseta pobjeda slovenske momčadi. Najefikasniji u redovima "Mrava" bili su Marko Tomas (27) i Damir Miljković (12), dok su strijelce Union Olimpije predvodili Marijan Mance (15), Dragiša Drobnjak (14) i Vladimir Boisa (14).

BARCELONA - Napadač španjolskog nogometnog velikana Barcelone, Šveđanin Henrik Larsson mora na operaciju koljena, nakon što se ozlijedio za vrijeme derbija protiv Real Madrida. Larsson je stradao 20 minuta prije kraja kada je prilikom jednog udarca nezgodno okrenuo nogu i ozlijedio se. "Henrik će pauzirati najmanje šest tjedana," poručio je Barcin doktor Lluis Til.

WELS - Nijemac Timo Boll i Kineskinja Jianfeng Niu pobjednici su Otvorenog prvenstva Austrije, ITTF turnira u stolnom tenisu, što se održao u Welsu. Boll je u finalnom dvoboju pobijedio Belgijanca Jeana Michela Saivea 4:1, dok je Kineskinja Niu u ženskom finalu bila bolja od sunarodnjakinje Zhen Cao 4:2. U finalu muških parova slavili su Chak Lai Ko i Ching Li iz Hong Konga pobijedivši Francuze Patricka Chilu i Damiena Eloia, dok su kod djevojaka slavile Jianfeng Niu i Yue Guo pobijedivši sunarodnjakinje Zhen Cao i Xiaoxia Li. Hrvatska stolnotenisačica Tamara Boroš nije se uspjela plasirati u finale. U polufinalu je poražena od Kineskinje Zhen Cao 0-4.

STOCKHOLM - U finalnom susretu Svjetskog Kupa rukometaša reprezentacija Švedske je pobijedila Dansku 27:23 (14:12). U susretu za treće mjesto na Svjetskom kupu rukometaša u Švedskoj reprezentacija Francuske je pobijedila Njemačku 34:27 (16:14). Aktualni svjetski prvaci i olimpijski pobjednici rukometaši Hrvatske zauzeli su posljednje, osmo mjesto, na Svjetskom kupu koji se igra u Švedskoj. U utakmici za sedmo mjesto Mađarska je sa 28:26 (9:9) pobijedila pomlađenu reprezentaciju Hrvatske.

CAGLIARI - Nogometaši talijanskog prvoligaša Cagliaria plasirali su se u četvrtfinale talijanskog Kup nakon što su pobijedili Lazio 2:1 (1:0). Strijelci za Cagliari bili su Langella (35) i Zola (83 - 11m), dok je pogodak za rimski klub upisao Filippini (61). Plasman u četvrtfinale izborili su i Sampdoria, Sienna, Atalanta, Udinese, Fiorentina i Milan, dok će o posljednjem putniku među osam najboljih odlučiti Inter i Bologna.

ZAGREB - Nakon što su jučer Smiljana Marinović i Vanja Rogulj isplivali nove hrvatske rekorde, drugog dana 32. plivačkog mitinga Mladosti hrvatske rekorde postavili su Aleksej Puninski i Smiljana Marinović, dok je Vanja Rogulj izjednačio svoj i nacionalni rekord. Aleksej Puninski je na 200 metara slobodno osvojio prvo mjesto s rezultatom 1:48.33. Puninski je tako srušio jedan od najstarijih hrvatskih rekorda u 25-metarskim plivalištima, kojeg je postavio Mirosalv Vučetić 1995. godine (1:48.58). Novi rekord isplivala je i Smiljana Marinović. Rezultatom 2:26.16 Splićanka je slavila na 200 prsno, te poravila svoj i nacionalni rekord za 50 stotinki sekunde. Smiljana je u subotu postavila novi hrvatski rekord na 100 m prsno (1:08.54). Vanja Rogulj je u istoj disciplini isplivao drugo vrijeme - 2.10.11 čime je izjednačio svoj i hrvatski rekord. Prvo mjesto pripalo je Mađaru Gyurti (2:09.49). Vanja je jučer na dvostruko kraćoj dionici isplivao hrvatski rekord (59.95). Odličan nastup na zagrebačkom mitingu Rogulj je zaključio drugim mjestom na 50 metara prsno s rezultatom 27.89.

ZAGREB - Najtrofejniji hrvatski vaterpolista, saborski zastupnik i direktor vaterpolskog kluba Mladost Perica Bukić izabran je danas za novog predsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza. Bukić će tu dužnost obnašati u sljedeće četiri godine, a prva zadaća bit će mu financijska konsolidacija saveza i imenovanje novog izbornika reprezentacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙