FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 12. studenog (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do21 sat.
ZAGREB, 12. studenog (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Nakon kratkog programa u konkurenciji klizača na 37. "Zlatnoj pirueti" poveo je Nijemac Martin Liebers. Drugo mjesto zauzima Ukrajinac Anton Kovalevskij, a treće Kanađanin Hugh Yik. Hrvatski predstavnik Boris Martinec se u konkurenciji 17 klizača nalazi na 15. mjestu.

BEČ - Europska nogometna federacija (UEFA) dozvolila je da se od iduće sezone službene utakmice mogu igrati i na umjetnoj travi. Tako će se ogledi Lige prvaka, Kupa UEFA, te u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo moći igrati na umjetnoj podlozi.

"Umjetna trava četvrte ili pete generacije daleko je bolja od loše trave," poručio je UEFA-in predstavnik za medije, William Gaillard.

Ova odluka posebno je obradovala klubove sa sjevera Europe, koji u zimskim mjesecima imaju velikih problema s terenima.

"Za nogomet u tim državama ova je odluka od životne važnosti," dodao je Gaillard.

MOSKVA - Nogometaši Lokomotiva iz Moskve po drugi put su osvojili naslov prvaka Rusije nakon što su u posljednjem, 30. kolu na gostovanju u Jaroslavlu svladali domaći Šinik sa 2-0. Konačni rezultat postavljen je već u prvih 20 minuta kada su mrežu domaćih pogodili Dinijar Biljaletdinov i Dmitrij Sičev. Moskovski CSKA, koji je osvojo naslov prvaka prošle godine, u posljednjem je kolu kao gost svladao FK Moskvu sa 4-1, ali kako nije dočekao kiks Lokomotova, prvenstvo je okončao na drugom mjestu s bodom zaostatka. Hrvatski reprezentativac Ivica Olić nije bio strijelac za CSKA.

BUKUREŠT - Međunarodni nogometni savez (FIFA) potvrdio je suspenziju rumunjskom igraču Adrianu Mutuu (25) koju mu je izrekao Engleski nogometni savez (FA), te je Mutu zbog pozitivnog testa na kokain suspendiran na sedam mjeseci iz svih natjecanja pod ingerencijom FIFA-e.

"Ova suspenzija obuhvaća sve utakmice, uključujući domaće, međunarodne, prijateljske i revijalne", stoji u FIFA-inu priopćenju.

Mutuova suspenzija službeno je započela 25. listopada ove godine i traje do 18. svibnja sljedeće.

LONDON - John Toshack (55) novi je izbornik nogometne reprezentacije Walesa. Toshack će na mjestu velškog izbornika naslijediti Marka Hughesa koji je prošloga mjeseca dao ostavku, te preuzeo mjesto managera engleskog prvoligaša Blackburn Roversa.

"Nakon 26 godina provedenih kao trener, ovaj posao je jedan od rijetkih koji me još može motivirati", izjavio je Toshack, koji je već jednom karijeri bio izbornik Walesa. No, tada, prije 10 godina vodio je reprezentaciju u samo jednom dvoboju, 1-3 porazu od Norveške.

LJUBLJANA - Međunarodni skijaški savez (FIS) dopustio je na današnjem sastanku u Oberhofenu nastup austrijskom skijašu Josefu Stroblu za slovensku alpsku reprezentaciju u ovoj sezoni. Strobl će zadržati sve bodove osvojene u austrijskoj momčadi prošle sezone, potvrdio je FIS. Austrijanac Strobl je slovensko državljanstvo dobio prije mjesec dana, a novu državu će predstavljati u brzim disciplinama. Prvi nastup imat će koncem studenoga na spustu i superveleslalomu u kanadskom Lake Louisu.

PERTH - Finski vozač Marcus Groenholm u Peugeotu 307 vodi nakon prvoga dana Australskog relija u okolici Pertha, zadnje utrke Svjetskog reli prvenstva. Groenholm vodi ispred novoga svjetskoga prvaka Francuza Sebastiena Loeba (Citroen Xsara), dok je treći Finac Harri Rovanpera (Peugeot 307).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙