FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET U 9,30 SATI

ZAGREB, 17. studenog 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događajado 9,30 sati
ZAGREB, 17. studenog 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 9,30 sati

FALLUJA

Američki marinci u srijedu minobacačima gađaju ciljeve u južnom dijelu Falluje ne bi li iz toga grada istjerali preostale pobunjenike, rekao je jedan očevidac za Reuters.

Marinci su počeli pucati u utorak kasno navečer, a zatim su napad i pojačali kako bi olakšali, kako oni to zovu, čišćenje grada od oružja i pobunjenika koji su preživjeli jednotjednu ofenzivu.

Američke snage koje su vodile ofenzivu na Falluju kažu da su preuzele nadzor nad gradom, ali da još ima izdvojenih mjesta na kojima pobunjenici pružaju otpor.

TEL AVIV

NATO je prvi put pozvao Izraelce da se priključe zajedničkim vojnim vježbama, izvijestio je u srijedu list Ha'aretz.

Izrael je pozvan da sudjeluje u multinacionalnoj vojnoj vježbi i protuterorističkim akcijama poput patrola u istočnom dijelu Mediterana, navodi list.

NATO želi proširiti svoj program pod nazivom "Mediteranski dijalog" na Izrael i još šest muslimanskih država - Egipat, Jordan, Tunis, Alžir, Maroko i Muritaniju, navodi izraelski dnevnik.

SRINAGAR

Indijski premijer Manmohan Singh u srijedu je u Srinagaru izjavio kako bi se uskoro mogao smanjiti broj vojnika razmještenih u indijskom Kašmiru ukoliko se na tom području smanji razina nasilja.

"Već sam izdao upute o smanjenju broja vojnika u Kašmiru ukoliko se ondje smanji nasilje i ukoliko prestanu upadi pobunjenika iz Pakistana", kazao je Singh.

"S pakistanskim dužnosnicima radimo na okončanju besmislenog nasilja u tome području", rekao je Singh aludirajući na mirovne pregovore s Islamabadom.

SRINAGAR

Pucnjava između gerilaca i vojnika izbila je u ljetnoj prijestolnici indijskoga Kašmira Srinagaru u srijedu, samo nekoliko sati prije dolaska indijskoga premijera u posjet spornome području.

Novinar agencije Reuters javio je da se izgre dogodio u blizini stadiona za kriket gdje će premijer Manmohan Singh u srijedu održati govor.

Prema indijskim televizijskim vijestima jedan je civil poginuo u pucnjavi, prenosi agencija AFP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙