FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oštar pad cijena sirove nafte

LONDON, 28. listopada 2004. (Hina/AP) - Cijene sirove nafte spustile suse u četvrtak na najnižu razinu u proteklih više od dva tjedna nakonšto je porast zaliha nafte u SAD-u stišao bojazni od nestašice uočipočetka zime.
LONDON, 28. listopada 2004. (Hina/AP) - Cijene sirove nafte spustile su se u četvrtak na najnižu razinu u proteklih više od dva tjedna nakon što je porast zaliha nafte u SAD-u stišao bojazni od nestašice uoči početka zime.

Na njujorškom tržištu barel sirove nafte za isporuke u prosincu prodavao se u četvrtak po 52,02 dolara, što je 44 centa manje u odnosu na protekli dan. U Londonu je cijena sirove nafte tipa Brent u četvrtak kliznula za 50 centi na 48,95 po barelu.

Lož-ulje za isporuku u studenom pojeftinilo je u SAD-u s 1,4985 dolara na 1,4750 dolara po galonu.

Američko ministarstvo energetike objavilo je u srijedu da su prošlog tjedna zalihe sirove nafte u SAD-u porasle za četiri milijuna barela na ukupno 283,4 milijuna barela, što je otprilike dvostruko više no što se predviđalo na Wall Streetu.

Zalihe destilata u SAD-u, koje obuhvaćaju lož-ulje i dizel, smanjile su se za 2,4 milijuna barela na ukupno 116,6 milijuna barela, što je 12 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Za razliku od proteklih tjedana, tržište ovaj puta nije reagiralo na šesto za redom tjedno smanjenje zaliha destilata.

"Malo me čudi što reakcija tržišta nije bila i malo žešća", kazao je Tom Kloza, direktor Oil Price Information Service, tvrtke koja se bavi prikupljanjem i analizom podataka za sektor industrije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙