FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET U 4,30 SATI

ZAGREB, 31. listopada 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događajado 4,30 satI.
ZAGREB, 31. listopada 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 satI.

ZAGREB

Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u subotu da je ministar dr. Miomir Žužul o slučaju Damira Mikulića, hrvatskog vozača kamiona u američkom vojnom pritvoru u Iraku, razgovarao s veleposlanikom SAD u Zagrebu Ralphom Frankom te telefonom s američkim veleposlanikom u State Departmentu Pierre-Richardom Prosperom. Damir Mikulić je, prema službenom američkom priopćenju, u američkom pritvoru u bazi Camp Bucca već trideset dana zbog navodnog prikupljanja informacija o osobnim podacima i vozilima izvan onog što se općenito smatra zanimljivim za turiste. Ministarstvo vanjskih poslova u svom priopćenju ne iznosi druge podatke o angažmanu ministra Žužula nego navodi da očekuje daljnje informacije i nastavlja sa svim potrebnim aktivnostima u okviru svojih mogućnosti kako bi na najbolji način zaštitilo interese svih državljana Republike Hrvatske.

CLAMART

Liječnici koji su u subotu u Francuskoj pregledali palestinskog čelnika Jasera Arafata otklonili su mogućnost da on boluje od leukemije. "Liječnici isključuju leukemiju", kazala je palestinska izaslanica u Parizu Leila Shahid. "Postoje druge mogućnosti", dodala je. Arafatovo je stanje "općenito bolje", rekla je. Kako kažu palestinski dužnosnici, prvi od niza testova na rak i druge poremećaje nisu pokazali nikakvu smrtnu opasnost za 75-godišnjeg Arafata. Prema njihovim riječima, potpuna analiza mogla bi biti gotova do srijede.

BAGDAD

Obezglavljeno tijelo muškarca, po svoj prilici Azijata, pronađeno je subotu navečer iza bolnice u Bagdadu, blizu ulice Haifa, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova, ali nije mogao sa sigurnosti reći radi li se o Japancu otetom u Iraku, prenosi AFP. Japanska vlada primila je ranije vijest da je Shosei Koda, 24-godišnji autostopist koji je ovog tjedna bio otet u Iraku, ubijen. Shoseija Kodu otela je "Organizacija Al-Qaida džihada u zemlji Rafidaina (Mezopotamija)", islamistička skupina Abu Musaba Al-Zarqawija koja je zaprijetila da će mu odrubiti glavu ne povuče li Tokio za 48 sati svoje snage iz Iraka. Ultimatum je istekao u petak ujutro.

TEL-AVIV

Više tisuća osoba okupilo se u subotu navečer u Tel-Avivu kako bi obilježili devetu obljetnicu ubojstva bivšeg izraelskog premijera Yitzhaka Rabina. "Da miru, ne nasilju" i "Jesmo li naučili lekciju?", pisalo je na transparentima na trgu Rabin. Yitzhaka Rabina je na tom trgu tijekom velikog mirovnog okupljanja 4. studenoga 1995. ubio židovski ekstremist, protivnik sporazuma iz Osla (1993.)

DOHA

Katarska satelitska tv-mreža al-Jazeera objavila je u subotu navečer novu video snimku poljske taokinje u Iraku, u kojoj ona moli pomoć kako bi bila oslobođena. "Moj je život u velikoj opasnosti i jedino što me može spasiti je ispunjavanje zahtjeva otmičara, koji traže povlačenje poljskih postrojbi iz Iraka i oslobađanje svih Iračanki zatočenih u američkim zatvorima u Iraku", rekla je taokinja. Varšava je potvrdila da je jedna Poljakinja oteta u Iraku, ali je preko al-Jazeere odbila ispuniti zahtjeve otmičara. Radi se o Poljakinji udatoj za Iračana koja tridesetak godina živi u Iraku. Poljski mediji su je identificirali kao Terezu Borcz (djevojačko prezime) porijeklom iz Krakova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙