FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Vukelić o poduzetnišvu i gospodarskim zonama

SINJ, 6. listopada 2004. (Hina) - O programu poticanja poduzetništva, aposebno u gospodarskim zonama, danas je u Sinju ministar gospodarstva,rada i poduzetništva Branko Vukelić sa suradnicima razgovarao sčelnicima gradova i općina cetinskog kraja.
SINJ, 6. listopada 2004. (Hina) - O programu poticanja poduzetništva, a posebno u gospodarskim zonama, danas je u Sinju ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić sa suradnicima razgovarao s čelnicima gradova i općina cetinskog kraja.

Oni su ministra izvijestili o do sada poduzetim akcijama i mjerama za oživljavanje novih i proširenje postojećih gospodarskih zona. Kao problem istaknuli su imovinske odnose i pitanje kvalitetnog napajanja strujom tih zona. Naime, zemljištem na kojemu se organiziraju gospodarske zone, a riječ je uglavnom o kamenjaru s niskim raslinjem, upravljaju Hrvatske šume pa bi ga trebalo prenijeti u vlasništvo jedinica lokalne samouprave.

Ministar Vukelić u tome je obećao potporu Vlade, a pomoćnik ministra poljoprivrede i šumarstva Stjepan Mikolčić rekao je da će taj problem biti riješen.

Ujedno je ministar najavio donošenje uredbe kojom će se regulirati odnosi s Hrvatskom elektroprivredom i Hrvatskim šumama kako bi ta dva subjekta bila u funkciji razvoja gospodarskih zona na području cijele Hrvatske.

"Interes nam je otvaranje novih radnih mjesta u proizvodnji koja je zadnjih nekoliko godina bila zapostavljena na račun trgovine", istaknuo je je Vukelić, koji je nakon sastanka obišao buduću sinjsku gospodarsku zonu na Kukuzovcu čija je površina 156 hektara i za koju, po riječima gradonačelnika Mate Jukića, postoji već deset pisama namjere poduzetnika iz Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙