FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKO GOSPODARSTVO IZASLANSTVO U KINI U STUDENOM

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo ustudenome će posjetiti Kinu, najavljeno je na današnjem sastankuministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića s novimkineskim veleposlanikom u Republici Hrvatskoj Wu Zhenglongom.
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo u studenome će posjetiti Kinu, najavljeno je na današnjem sastanku ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića s novim kineskim veleposlanikom u Republici Hrvatskoj Wu Zhenglongom.

Ministar Vukelić i veleposlanik Zhenglong izrazili su slaganje glede dobrih političkih odnosa dviju zemalja, kao i sve boljoj gospodarskoj suradnji između Hrvatske i Kine. Pri tome je istaknuto kako ima puno prostora za poboljšanjem gospodarskih odnosa te smanjenjem deficita u robnoj razmijeni između dviju zemalja, priopćeno je iz Ministarstva.

Ministar Vukelić, koji će predvoditi hrvatsko gospodarsko izaslanstvo u posjetu Kini, posebno je istaknuo položaj Hrvatske kao "ulazne luke" za Kinu na europsko tržište ili ovaj dio regije.

Hrvatska je prošle godine u Kinu izvezla roba u vrijednosti od 4,3 milijuna dolara, dok je hrvatski uvoz iz te zemlje lani dostigao vrijednost od 406 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙