FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uspostava i upravljanje kvalitetom sve važniji

ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - U hrvatskom gospodarstvu i svimdrugim djelatnostima zbog približavanja standardima Europske unijedošlo je vrijeme velikog preokreta u smislu sve potrebnijeguspostavljanja sustava kvalitete i njenog upravljanja, a još uvijeknije dovoljno poznato kako te usluge kupiti niti da u Hrvatskojpostoje tvrtke i osobe koje ih mogu pružiti.
ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - U hrvatskom gospodarstvu i svim drugim djelatnostima zbog približavanja standardima Europske unije došlo je vrijeme velikog preokreta u smislu sve potrebnijeg uspostavljanja sustava kvalitete i njenog upravljanja, a još uvijek nije dovoljno poznato kako te usluge kupiti niti da u Hrvatskoj postoje tvrtke i osobe koje ih mogu pružiti.

Istaknuo je to danas direktor zagrebačke tvrtke Oskar-Centar za razvoj i kvalitetu Marko Bešker prilikom predstavljanja dvije nove knjige iz njihove biblioteke "Mala enciklopedija kvalitete" i promocije prve generacije hrvatskih menadžera okoliša.

Upravo putem te biblioteke, napominje Bešker, tvrtka Oskar na jednostavan i prihvatljiv način nastoji najširoj publici približiti problematiku upravljanja kvalitetom i drugim poslovnim sustavima. Time, ali i svim drugim aktivnostima, žele dodatno promovirati potrebu stalne nadogradnje i poboljšanja kvalitete u svim poslovnim procesima.

U sklopu biblioteka, pokrenute 1998., do sada je objavljeno pet knjiga od kojih su dvije nove predstavljene danas - "Okoliš i njegova zaštita" Nenada Injca te "Troškovi kvalitete" Miroslava Drljače.

U knjizi o okolišu i zaštiti autor sumira sva saznanja o toj temi, ukazuje na razliku pojmova ekologije i zaštite okoliša te nudi savjete kako kvalitetno upravljati okolišem. Ukazuje i na problematičnih devet hrvatskih deponija, tzv. ekološke bombe, a koje, po riječima autora Injca, Hrvatska nije u stanju sanirati, jer nema razrađen sustav upravljanja okolišem niti njegovom kvalitetom.

Knjiga o troškovima kvalitete pak pokušava odgovoriti koliko su važna, ali i isplativa ulaganja u uspostavu kvalitete.

Po završetku promocije knjiga predstavnici tvrtke Oskar uručili su certifikate 14-orici prvih hrvatskim menadžerima okoliša, školovanima za certificiranje osoblja za kvalitetu u skladu s programom Europske organizacije za kvalitetu i normom HRN EN 45013.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙