FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GOSPODARSKO IZASLANSTVO U MAROKU OD 25. DO 30. RUJNA

ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Hrvatsko gospodarsko izaslanstvoboravit će od 25. do 30. rujna u Maroku, a tom prigodom s marokanskomstranom bit će potpisan Ugovor o uzajamnom poticanju i zaštitiulaganja, najavljeno je danas iz Ministarstva gospodarstva.
ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo boravit će od 25. do 30. rujna u Maroku, a tom prigodom s marokanskom stranom bit će potpisan Ugovor o uzajamnom poticanju i zaštiti ulaganja, najavljeno je danas iz Ministarstva gospodarstva.

Ugovor će potpisati državni tajnik za gospodarstva u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković, koji će i predvoditi hrvatsko gospodarsko izaslanstvo.

Državni tajnik Vranković razgovarat će i s predstavnicima marokanskih ministarstva industrije i trgovine, vanjskih poslova i vanjske trgovine.

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo održat će također prezentaciju hrvatskog gospodarstva u marokanskoj gospodarskoj komori te će biti potpisan Protokol o suradnji HBOR-a i SMAEX-a, marokanske banke za obnovu i razvoj.

U robnoj razmjeni Hrvatske i Maroka prošle je godine zabilježen znatan pad, prije svega u hrvatskom izvozu u tu zemlju, ali zato u prvih šest mjeseci ove godine ta razmjena bilježi izuzetno visoke stope rasta.

Tako je ukupan prošlogodišnji hrvatski izvoz u Maroko iznosio tek 1,1 milijun dolara, što je bilo čak 80,8 posto manje nego godinu prije.

No, u prvih šest mjeseci ove godine hrvatski je izvoz u Maroko dosegnuo 18,3 milijuna dolara, što je 32 puta više nego u prvom prošlogodišnjem polugodištu.

I uvoz iz Maroka prošle je godine zabilježio pad u odnosu na 2002. i to za 58 posto, na 16,7 milijuna dolara, a u prvih šest mjeseci rastao je znatno sporije od hrvatskog izvoza. Naime, iz Maroka je u prvih šest mjeseci uvezeno roba u vrijednosti 12,7 milijuna dolara, što je 60,7 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙