FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAVRŠNA AKCIJA "KUPUJMO HRVATSKO" U ŠIBENIKU

ŠIBENIK, 28. rujna 2004. (Hina) - U povodu akcije "Kupujmo Hrvatsko",koja je u organizaciji Hrvatske gospodarske komore počela sredinomsvibnja u Kninu, a završava danas u Šibeniku, održana je proširenasjednica Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore u Šibeniku,u radu koje je sudjelovao i predsjednik HGK-a Nadan Vidošević.
ŠIBENIK, 28. rujna 2004. (Hina) - U povodu akcije "Kupujmo Hrvatsko", koja je u organizaciji Hrvatske gospodarske komore počela sredinom svibnja u Kninu, a završava danas u Šibeniku, održana je proširena sjednica Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore u Šibeniku, u radu koje je sudjelovao i predsjednik HGK-a Nadan Vidošević.

Govoreći o aktualnoj gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj, Vidošević je naglasio kako se moramo suočiti s istinom da živimo bolje nego što objektivno možemo. Naveo je kako bi, prema procjenama londonskog časopisa "The Economist", Hrvatska do kraja 2005. godine mogla imati 33 milijarde dolara inozemnog duga.

Sadašnji hrvatski vanjski dug od 25 milijarde dolara znači da je svako dijete koje se ovog trenutka rodi u šibenskoj bolnici već dužno 6 tisuća dolara, ilustrirao je stanje hrvatskog inozemnog duga.

Ističući strateški cilj povećanja zapošljavanja upozorio je kako se povećanje produktivnosti ostvaruje otpuštanjem radnika ili njihovim preranim umirovljenjem, a to rezultira novim javnim dugom. U tom smislu, najveći stradalnici u Hrvatskoj, od početka 90-ih na ovamo, upravo su gradovi Šibenik, Sisak i Slavonski Brod, kazao je Vidošević.

Predsjednik HGK najavio je tijekom idućeg mjeseca sastanke s gospodarskim vijećima svih županijskih gospodarskih komora kako bi se jasno definirala postojeća situacija i mjere koje mogu dovesti do ozdravljenja hrvatskog gospodarstva.

U najskorijem roku moramo doći do nacionalnog konsenzusa svih političkih stranaka i socijalnih partner o tomu da u Hrvatskoj trenutačno ne živimo od vlastitog rada, nego na dug, rekao je.

Valja jasno definirati projekte vlastitog rasta i razvoja kroz izvoz, i u tomu treba tražiti podršku države, rekao je. Pritom je istaknuo mogućnosti razvoja privatnog sektora u turizmu i pratećim uslužnim djelatnostima.

Završna akcija "Kupujmo hrvatsko" okupila je danas u Šibeniku 120 hrvatskih tvrtki, od kojih je dvadesetak s područja Šibensko-kninske županije.

Nacionalna akcija "Kupujmo hrvatsko" održavala se u 21 gradu, a u njoj je ove godine sudjelovalo šestotinjak tvrtki sa oko 10 tisuća proizvoda.

(Hina) xžpod yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙