FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEBRANG: RAD NA CRNO NAJVEĆA KOČNICA HRVATSKOG GOSPODARSTVA

RIJEKA, 23. rujna 2004. (Hina) - Na osnovi analize rada na crno,obavljene na uzorku od pet posto hrvatskih tvrtaka, može seprocijeniti da u Hrvatskoj ima oko 100.000 neprijavljenih radnika usvim sektorima, a godišnji gubitak zbog neplaćenih davanja za teradnike procjenjuje se na 7,5 milijardi kuna, rekao je danas u Rijecipotpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo Andrija Hebrang.
RIJEKA, 23. rujna 2004. (Hina) - Na osnovi analize rada na crno, obavljene na uzorku od pet posto hrvatskih tvrtaka, može se procijeniti da u Hrvatskoj ima oko 100.000 neprijavljenih radnika u svim sektorima, a godišnji gubitak zbog neplaćenih davanja za te radnike procjenjuje se na 7,5 milijardi kuna, rekao je danas u Rijeci potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo Andrija Hebrang.

Po njegovoj ocjeni, rad na crno najveća je kočnica hrvatskog gospodarstva.

Na novinarsko pitanje o mjerama koje Vlada poduzima za smanjenje rada na crno, Hebrang je rekao kako je predložio Vladi da se odredi radna skupina koja bi izradila mjere za suzbijanje "sive ekonomije".

Hebrang je rekao kako je njegov prijedlog da se tvrtka, prvi put zatečena s neprijavljenim radnicima, odmah kazni drastičnom mandatnom kaznom. Ponavljanje takvog prekršaja, po tom prijedlogu, kažnjavalo bi se zatvaranjem tvrtke.

Za današnjeg posjeta Rijeci Hebrang je potvrdio da je u Vladu stigao zahtjev iz brodogradilišta "Viktor Lenac" za reprogramiranjem duga vjerovnicima.

To će, najavio je, biti prihvaćeno i taj je zahtjev već proslijeđen predsjedniku Vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙