FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

šibensko-kninsko gospodarstvo još se ne oporavlja

ŠIBENIK, 4. listopada 2004. (Hina) - Gospodarski su pokazatelji uŠibensko-kninskoj županiji i u 2003. bili negativni, a oporavak semože očekivati tek kad se dovrši autocesta Zagreb - Split i otvorinova poslovna zona na Podima, ocijenjeno je danas na sjednici VijećaŽupanijske gospodarske komore.
ŠIBENIK, 4. listopada 2004. (Hina) - Gospodarski su pokazatelji u Šibensko-kninskoj županiji i u 2003. bili negativni, a oporavak se može očekivati tek kad se dovrši autocesta Zagreb - Split i otvori nova poslovna zona na Podima, ocijenjeno je danas na sjednici Vijeća Županijske gospodarske komore.

Županijski poduzetnici prošlu su poslovnu godinu završili s minusom od čak 317 milijuna kuna, što je gotovo osam puta više nego na kraju 2002.

Industrijska proizvodnja je smanjena gotovo 18 posto, iako je na državnoj razini rasla za oko četiri posto.

Dok su u državi cijene na malo prošle godine porasle 0,7, u Šibensko-kninskoj županiji su porasle 1,1 posto, troškovi života 2,1 i cijene ugostiteljskih usluga 6,1 posto. Prosječna plaća bila je 3667 kuna ili 5,7 posto viša nego pretprošle godine.

Bilanca županijske vanjsko-trgovinske razmjene prošle je godine bila u manjku za oko 42 milijuna dolara, a izvoz je 16 posto bio manji nego godinu dana prije.

Jedini dobri podatci odnose se na zaposlenost jer je broj nezaposlenih oko 11 posto manji nego 2002., iako je stopa nezaposlenosti u Županiji još visokih 35,3 posto.

Točnima su se pokazale naše procjene o prošlogodišnjim gospodarskim pokazateljima, koje nisu bile optimistične. Dok se ne stvore uvjeti, a prije svega mislim na autocestu i otvaranje slobodne gospodarske zone, ne možemo razmišljati ni o bržem zapošljavanju, ni o gospodarskom oporavku, istaknuo je Petar Škender, predsjednik Vijeća.

Vijeće Županijske komore odlučilo je danas i o nagradama onima koji su se svojim radom ipak izdvojili iz ukupne negativne gospodarske slike. Tako će Zlatnu kunu Gospodarske komore dobiti "Vodičanka" među velikim poduzećima, " Kalun" iz Drniša među srednjim i građevno poduzeće "Dva Marka" među malim poduzećima. Nagrade će biti uručene na svečanoj sjednici Vijeća u prosincu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙