FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADEROVO PISMO POTPORE VODSTVU HDZ BIH

MOSTAR, 30. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Republike HrvatskeIvo Sanader uputio je pismo predsjedniku HDZ BiH Bariši Čolaku u kojem izražava punu potporu Hrvatskoj demokratskoj zajednici Bosne iHercegovine i svim njenim kandidatima na općinskim izborim u BiH kojiće se održati 2. listopada, priopćio je u četvrtak HDZ BiH.
MOSTAR, 30. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Republike Hrvatske Ivo Sanader uputio je pismo predsjedniku HDZ BiH Bariši Čolaku u kojem izražava punu potporu Hrvatskoj demokratskoj zajednici Bosne i Hercegovine i svim njenim kandidatima na općinskim izborim u BiH koji će se održati 2. listopada, priopćio je u četvrtak HDZ BiH.

U Sanaderovu pismu se uz ostalo navodi da su predstojeći lokalni izbori u BiH "iznimno važni i sa stajališta nužno potrebnog jačanja političke samosvijesti i aktivnosti hrvatskog naroda u BiH ".

"Političke prilike obilježene raspravama o promjeni mirovnog sporazuma, ustavnim rješenjima i drugim važnim aktualnim pitanjima stavljaju i pred Hrvatsku demokratsku zajednicu BiH nove zadaće. Naglašavali smo u posljednjim susretima koliko je u tim okolnostima potrebna politička zrelost i odgovornost", ističe uz ostalo Sanader u pismu upućenom vodstvu HDZ BiH.

Sanader je također poručio da su izbori važni i kao prilika za najširu narodnu potvrdu i priznanje demokratskoj i europskoj orijentaciji Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Ovo su prvi izbori nakon rata u BiH na čijim predizbornim skupovima Hrvatske demokratske zajednice BiH nisu sudjelovali gosti iz HDZ RH. Središnjem predizbornom skupu HDZ BiH u srijedu navečer u Mostaru nazočili su predstavnici HDZ-a RH Ivan Bagarić i Franjo Arapović ali se nisu s govornice obratili skupu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙