FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: NIKOLIĆ SE VRAĆA RETORICI O "VELIKOJ SRBIJI"

ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Tomislav Nikolić, čelnik Srpskeradikalne stranke, drugi je put ovoga mjeseca, nakon govora uBijeljini, u Bosni i Hercegovini prenio svoju poruku o velikoj Srbiji,piše agencija Reuters povodom Nikolićeva intervjua sarajevskomtjedniku "Slobodna Bosna" u kojem je Nikolić ustvrdio kako političkineće prestati djelovati dok svi Srbi na Balkanu ne budu ujedinjeni.
ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Tomislav Nikolić, čelnik Srpske radikalne stranke, drugi je put ovoga mjeseca, nakon govora u Bijeljini, u Bosni i Hercegovini prenio svoju poruku o velikoj Srbiji, piše agencija Reuters povodom Nikolićeva intervjua sarajevskom tjedniku "Slobodna Bosna" u kojem je Nikolić ustvrdio kako politički neće prestati djelovati dok svi Srbi na Balkanu ne budu ujedinjeni.

"Bosanski bi Srbi trebali održati referendum o napuštanju BiH i pridruživanju Srbiji, rekao je ultranacionalistički čelnik, izazivajući nevolje sa susjedima koje uzbunjuje svako novo traženje velike Srbije", piše agencija i prenosi da je Tomislav Nikolić u razgovoru za sarajevski tjednik ustvrdio kako Srbi trebaju biti okupljeni u jednoj državi te da je bosanska dvodijelna federacija umjetna tvorevina.

Tomislav Nikolić tijekom predizborne kampanje za izbor predsjednika Srbije ublažio je svoje pozive na ujedinjenje svih Srba u jednoj državi, no u posljednje im se vrijeme vratio, primjećuje agencija prenoseći Nikolićevu izjavu "Slobodnoj Bosni" u kojoj kaže: "Ja inzistiram na toma da svatko bude na svojoj teritoriji. To je moje političko stajalište po kojem Srbija, Crna Gora, republika Srpska i, ako Bog da, republika srpska krajina, sve trebaju biti u jednoj državi".

"Hrvati će morati omogućiti Srbima da vrate svoju imovinu. Ovo stanje ne može beskonačno trajati", rekao je Nikolić u razgovoru glede pitanja krajinskih Srba, dok je glede Bosne i Hercegovine ocijenio: "Da vam kažem istinu, ja Bosnu i Hercegovinu ne vidim kao državu", prenosi agencija.

Nikolićeva odlučnost da postavi pitanja o statusu Srba izvan granice njegove države "vjerojatno neće dugo vremena ostati bez odgovora", piše Reuters podsjećajući i da se pred sudom u Haagu našao predsjednik njegove stranke Vojislav Šešelj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙