FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCHAEUBLE: U BIH SUGLASNOST ZA PRISTUPANJE EU

MOSTAR, 18. rujna 2004. (Hina) - Zastupnik njemačkog Bundestaga ivisoki dužnosnik CDU-a Wolfgang Schaeuble rekao je u subotu,završavajući posjet Bosni i Hercegovini, kako u toj zemlji postojisuglasnost za pristupanje Europskoj uniji što je ocijenionajznačajnijim njezinim 'kapitalom'.
MOSTAR, 18. rujna 2004. (Hina) - Zastupnik njemačkog Bundestaga i visoki dužnosnik CDU-a Wolfgang Schaeuble rekao je u subotu, završavajući posjet Bosni i Hercegovini, kako u toj zemlji postoji suglasnost za pristupanje Europskoj uniji što je ocijenio najznačajnijim njezinim 'kapitalom'.

"Ta načelna suglasnost je najveći kapital ove zemlje koji će pomoći u rješavanju problema na odgovarajući način", izjavio na konferenciji za novinare u Sarajevu Schaeuble. Schaeuble je izrazio zadovoljstvo napretkom postignutim u Bosni i Hercegovini najavljujući i dalje potporu Europe i Njemačke oko čega, rekao je, postoji načelna suglasnost. Schaeuble, koji je u vrijeme kancelara Helmuta Kohla bio predsjednik CDU-a, rekao je kako Europa mora nadvladati sadašnje dvojbe o daljem proširenju Europske unije.

"Ukoliko Europa samu sebe želi ozbiljno shvatiti, onda mora biti u stanju na cijelom svom teritoriju stvoriti mir i stabilnost. Stoga, pitanje hoće li na teritoriju zapadnog Balkana dugoročno biti nadvladan ratni sukob i problemi istodobno predstavlja i pitanje vjerodostojnosti same Europe", rekao je Wolfgang Schaeuble.

Schaeuble se jučer u Sarajevu susreo s članom BiH Predsjedništva dr. Draganom Čovićem i državnim premijerom Adnanom Terzićem te čelnicima oba doma državnog Parlamenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙