FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SVJETSKA BANKA ODOBRILA NOVI PROGRAM POMOĆI ZA BIH

WASHINGTON, 17. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Svjetska banka odobrila jenovu strategiju pomoći za Bosnu i Hercegovinu (BiH) u okviru koje ćeta zemlja tijekom tri godine dobiti između 100 i 180 milijuna dolarakako bi se oslobodila ovisnosti o humanitarnoj pomoći nakon rata1992-95.
WASHINGTON, 17. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Svjetska banka odobrila je novu strategiju pomoći za Bosnu i Hercegovinu (BiH) u okviru koje će ta zemlja tijekom tri godine dobiti između 100 i 180 milijuna dolara kako bi se oslobodila ovisnosti o humanitarnoj pomoći nakon rata 1992-95.

Kako je objavljeno iz te financijske institucije, novi program za 2005-2007. bit će usredotočen na unaprjeđenje javnih financija i jačanje institucija, promicanje gospodarskog rasta kroz jačanje privatnog sektora, te ulaganja i infrastrukturu.

"Najveći izazov za nastavak društvenog i gospodarskog razvoja i suzbijanje siromaštva u nadolazeće tri godine bit će tranzicija s gospodarstva većinom ovisnog o humanitarnoj pomoći na dinamično i samoodrživo gospodarstvo", navodi se u priopćenju te banke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙