FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČOLAK UPOZORIO NA PRETJERIVANJA U POVEZIVANJU TERORIZMA I BiH

MOSTAR, 16. rujna 2004. (Hina) - Ministar sigurnosti Bosne iHercegovine Bariša Čolak u četvrtak je upozorio na pretjerivanja upovezivanju Bosne i Hercegovine s terorističkim akcijama diljemsvijeta.
MOSTAR, 16. rujna 2004. (Hina) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Bariša Čolak u četvrtak je upozorio na pretjerivanja u povezivanju Bosne i Hercegovine s terorističkim akcijama diljem svijeta.

"Ako bismo pravili analizu koliko je puta zadnjih pola godine Bosna i Hercegovina dovedena u vezu s organizacijama povezanim s terorizmom, onda se s razlogom zaključuje da je zaista bilo pretjerivanja i to u smislu vezivanja imena naših (bosanskohercegovačkih) državljana za nekoliko posljednjih terorističkih napada izvedenih u svijetu", izjavio je Čolak lokalnim medijima u Mostaru.

Komentirajući učestale napise u inozemnom tisku po kojima je Bosna i Hercegovina po broju terorističkih organizacija na jednom od vodećih mjesta u svijetu te da je utočište domaćih i stranih ekstremista, Čolak je kazao da Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine nema konkretnih pokazatelja kojima bi se mogle potkrijepiti takve tvrdnje.

Bude li novih podataka u vezi s tom problematikom, Bosna i Hercegovina će ih proslijediti institucijama iz regije i svijeta koje se bave pitanjima terorizma, dodao je Čolak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙