FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MICROSOFT ULAŽE ŽALBU PROTIV ODLUKE EU

BRUXELLES, 29. rujna 2004. (Hina/AFP) - Američki softverski divMicrosoft uložit će u četvrtak žalbu protiv odluke europskog suda, ito šest mjeseci nakon što je kažnjen s gotovo pola milijarde eura zazlouporabu svoje dominacije na tržištu.
BRUXELLES, 29. rujna 2004. (Hina/AFP) - Američki softverski div Microsoft uložit će u četvrtak žalbu protiv odluke europskog suda, i to šest mjeseci nakon što je kažnjen s gotovo pola milijarde eura za zlouporabu svoje dominacije na tržištu.

Taj softverski gigant prvo će zatražiti od europskog suda da poništi mjere koje je protiv njega usvojila Europska komisija u ožujku, premda se očekuje da će sam slučaj trajati godinama.

Nakon maratonskih ispitivanja tržišnog natjecanja, Komisija je odlučila da kompanija mora ponuditi verziju svojeg operativnog sustava Windows bez svog softvera Media Player, koji nudi pristup audio i video sadržaju. Od Microsofta je također zatražila da svojim konkurentima omogući informacije potrebne za osposobljavanje njihovih proizvoda za komuniciranje s Windowsima.

Microsoft je podnio dvije tužbe: jednu kojom traži da se poništi presuda iz ožujka, a drugu da se ukinu 'lijekovi' koje je nametnuo Bruxelles.

"Ovo je još jedan važan tjedan u sagi o tome slučaju", kazao je glavni odvjetnik Microsofta Brad Smith, priznavši da će, kako bi dobili poništenje mjera koje je naložila EU, morati dokazati da će one imati nepopravljive posljedice. "Obvezno licenciranje naših prava intelektualnog vlasništva narušilo bi našu sposobnost inoviranja u budućnosti, kao i sposobnosti drugih", kazao je.

U Microsoftu se nadaju dobrom ishodu, no također su spremni i na najgore, izjavio je odvjetnik te kompanije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙