FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GAZPROM I CHEVRONTEXACO ZA ZAJEDNIČKE PROJEKTE

MOSKVA, 23. rujna 2004. (Hina) - Ruski proizvođač plina Gazprom iamerički naftni div ChevronTexaco dogovorili su se da će razmotritizajedničke projekte u proizvodnji nafte i plina u Rusiji i SjedinjenimDržavama, javlja agencija Interfax.
MOSKVA, 23. rujna 2004. (Hina) - Ruski proizvođač plina Gazprom i američki naftni div ChevronTexaco dogovorili su se da će razmotriti zajedničke projekte u proizvodnji nafte i plina u Rusiji i Sjedinjenim Državama, javlja agencija Interfax.

Predsjednik uprave i izvršni direktor Gazproma Alexei Miller i čelnik ChevronTexaca Dave O'Reilly potpisali su memorandum o suradnji, objavio je ured za odnose s javnošću te ruske kompanije.

Dvije će kompanije šest mjeseci procjenjivati izvedivost integriranog projekta na ukapljenom prirodnom plinu u Rusiji, te Gazpromovo potencijalno sudjelovanje u projektu s terminalom za uvoz prirodnog plina u Sjevernoj Americi, predvođenom ChevronTexacom.

Nadalje, razmatrat će se potencijalno uključivanje američkog naftnog diva u postojeće projekte Gazproma u sjeverozapadnom Sibiru, kao i moguće zajedničko sudjelovanje u drugim naftnim i plinskim projektima

"Potpisivanje memoranduma o razumijevanju potvrda je gospodarskog dijaloga između Rusije i SAD-a, kao i primjer suradnje između naših dviju kompanija", kazao je Miller. "Za Gazprom je strateški važan pristup na američko tržište plina, a povrh toga, velika nam je želja u Rusiju dovesti naprednu proizvodnju ukapljenog prirodnog plina i transportne tehnologije", dodao je.

Čelnik američke kompanije kazao je da je "razvoj globalnog, integriranog poslovanja s prirodnim plinom kamen temeljac naše vlastite strategije rasta. Potpisivanje memoranduma s kompanijom kao što je Gazprom pozitivan je korak prema ostvarivanju zajedničkih ciljeva."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙