FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KINA PRVI IZBOR KAO DESTINACIJA ZA ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

SINGAPUR, 15. rujna 2004. (Hina/Dpa) - Kina je postala očiti favoritmeđu ulagačima u istraživanje i razvoj, a iza nje slijede SAD iIndija, stoji u danas objavljenom istraživanju Economist IntelligenceUnitu (EIU).
SINGAPUR, 15. rujna 2004. (Hina/Dpa) - Kina je postala očiti favorit među ulagačima u istraživanje i razvoj, a iza nje slijede SAD i Indija, stoji u danas objavljenom istraživanju Economist Intelligence Unitu (EIU).

Globalni pregled 104 izvršna čelnika koji je napravio EIU ukazuje na rastuću privlačnost ključnih tržišta u razvoju pri izboru lokacije za tehnološke inovacije. Kina je daleko u prednosti, sa 39 posto ispitanika koji bi je izabrali kao svoje odredište ulaganja za istraživanje i razvoj.

Slijedi SAD, kojeg bi izabralo 29 posto ispitanika, te Indija, koju bi 28 posto ispitanika odabralo kao odredište za tu vrstu ulaganja u iduće tri godine.

EIU je objavio da je u svojem izvješću istražio zašto sve veći broj kompanija seli svoje aktivnosti istraživanja i razvoja u inozemstvo. "Kao ključni poticaj tome pokazao se lov na istraživačke talente, jer je 70 posto izvršnih čelnika navelo sposobnost iskorištavanja umješne radne snage vrlo važnim ili kritičnim benefitom za globalno provođenje istraživanja i razvoja", stoji u tom izvješću.

Britanija je na četvrtom mjestu, s 24 posto, a slijedi Njemačka, koju bi izabralo 19 posto ispitanika. Među 10 najprivlačnijih odredišta za aktivnosti istraživanja i razvoja još se nalaze Brazil, Japan, Francuska i Italija, te Češka. Čak 52 posto kompanija planira povećati svoja inozemna ulaganja u te aktivnosti u iduće tri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙