FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

COCA COLA: REORGANIZACIJA POGAĐA MORAL ZAPOSLENIKA

ATLANTA, 23. rujna 2004. (Hina/AP) - Coca-Cola je poljuljala moralzaposlenika i pati od nedovoljne fokusiranosti zbog prolongiranereorganizacije koja je srezala broj zaposlenih i izazvala odlazaknekoliko vodećih dužnosnika, izjavio je čelnik tog svjetskog divaindustrije bezalkoholnih pića.
ATLANTA, 23. rujna 2004. (Hina/AP) - Coca-Cola je poljuljala moral zaposlenika i pati od nedovoljne fokusiranosti zbog prolongirane reorganizacije koja je srezala broj zaposlenih i izazvala odlazak nekoliko vodećih dužnosnika, izjavio je čelnik tog svjetskog diva industrije bezalkoholnih pića.

"Držim da je stvaranje organizacije prave veličine bio ispravan potez, no ostavilo je ožiljke", kazao je predsjednik uprave i izvršni direktor kompanije Neville Isdell.

U ožujku 2003. Coke je ukinula 1.000 radnih mjesta u svoje dijelu poslovanja u Sjevernoj Americi, nakon čega je uslijedio odlazak nekoliko vodećih dužnosnika kompanije. Sve te promjene "stvaraju organizaciju kojoj nedostaje povjerenja, pod 'a' u samu sebe, pod 'b' u vodstvo i pod 'c' u smjer kompanije", kazao je Isdell.

Isdell je prošloga tjedna razgovarao sa zaposlenicima o potrebi da se kompanija uzdigne iznad interne politike dok je upozoravao da će poslovni rezultati za treće tromjesečje po dionici biti za najmanje 24 posto slabiji u odnosu na godinu ranije. Imenovan na dužnost predsjednika uprave i izvršnog direktora u svibnju, na kojem je zamijenio Douga Dafta, koji je odlazio u mirovinu, Isdell je u svojem govoru kazao da kompanija mora više raditi, bolje provoditi svoje strategije i poboljšati kulturu.

"Prilično sam dobro znao u što se upuštam svojim povratkom", izjavio je Isdell, koji je radio u sustavu kompanije Coke više od 30 godina prije svoga odlaska 2001. "No, očito jedan od izazova je čitavo područje motivacije naših zaposlenika, kao i njihovo školovanje".

Cijene dionica Coke-a do prošle su godine bilježile stalan rast, dosegnuvši najvišu razinu od 53,5 dolara u travnju, nakon čega su potonule u srpnju i kreću se oko 40 dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙