FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU ZADOVOLJNA SPORAZUMOM UPRAVE I RADNIKA ALITALIE

PARIZ, 20. rujna 2004. (Hina/AFP) - Europska povjerenica za transport ienergetiku Loyola de Palacio pozdravila je sporazum postignut izmeđuuprave i radnika Alitalije o sveobuhvatnom planu restrukturiranja sciljem da se ta posrnula talijanska zrakoplovna kompanija ponovnopostavi na noge.
PARIZ, 20. rujna 2004. (Hina/AFP) - Europska povjerenica za transport i energetiku Loyola de Palacio pozdravila je sporazum postignut između uprave i radnika Alitalije o sveobuhvatnom planu restrukturiranja s ciljem da se ta posrnula talijanska zrakoplovna kompanija ponovno postavi na noge.

"Talijanska vlada me informirala o pozitivnom ishodu pregovora između Alitalije i njezinih socijalnih partnera", priopćila je De Palacio. Sporazum je prvi korak prema ponovnoj izgradnji te kompanije. "Pozdravljam činjenicu što se svatko u ovom slučaju ponašao odgovorno", rekla je.

Sporazum, potpisan u ranim jutarnjim satima u subotu, podrazumijeva drastično rezanje troškova pilotskog osoblja, za 110 milijuna eura, te otpuštanje 900 djelatnika u tome segmentu, kazali su sindikati. Time će se otvoriti put za privatizaciju iduće godine te dugovima teško opterećene državne kompanije.

Prvotno je uprava kompanije predlagala otpuštanje 1.050 pilotskog osoblja, a sindikati su se nadali da će taj broj ograničiti na 700.

Alitalija je već postigla sporazum s pilotima i zemaljskom posadom o mjerama koje će pomoći njezinu opstanku.

Europska komisija u srpnju je odobrila 400 milijuna eura zajma za premošćivanje Alitaliji, a uvjet za njegovu isplatu bio je postizanje sporazuma sa sindikatima o restrukturiranju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙