FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: KATAMARANSKA VEZA CIVITANOVE S HRVATSKOM NIJE ISPUNILA OČEKIVANJA

ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Gradska uprava Civitanove, utalijanskoj regiji Abruzzo, teško će dokazati isplativost katamaranskeveze s Hrvatskom
ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Gradska uprava Civitanove, u talijanskoj regiji Abruzzo, teško će dokazati isplativost katamaranske veze s Hrvatskom

uspostavljene prije pet godina s namjerom da potakne turistički razvoj grada i poveća broj posjeta turista koji borave u Hrvatskoj jer se ta veza pokazala tek uslugom za prijevoz talijanskih turista na hrvatsku obalu, piše Il Messaggero u izdanju za regiju Abruzzo.

Podaci o broju ukrcaja i iskrcaja katamaranske veze, ove je godine od srpnja do rujna zabilježeno 1007 ukrcaja i 1025 iskrcaja, ne raduju odgovorne za turizam u gradskoj upravi, piše list no dodaje kako su na brojke utjecali skup euro i tendencija Talijana, ali i stranaca, da manje putuju.

"No mimo makroekonomskih razmatranja stvarnost kaže da se katamaran za sada nije pokazao instrumentom koji bi bio u stanju povećati dolaske i turističke posjete gradu, već samo kao sredstvo za prijevoz talijanskih turista u Hrvatsku u koju su i ove godine hrlili", piše list i dodaje kako se, u tom svijetlu, "njie trebalo očekivati da će Hrvati ukazivati na nepovoljne statistike".

"A sada, nakon što je nije ispunjen cilj internacionalizacije gradskog turizma pomoću katamarana, što činiti? S tim će se problemom morati nositi povjerenik za turizam Sergio Marzetti, a s njime i djelatnici u turizmu, uzimajući u obzir projekte i raspoloživa proračunska sredstva za sljedeću godinu kao i perspektivu gospodarske krize koja neće ubrzo prestati. Pitanje je vrijedi li još ulagati u vezu s Hrvatskom, s obzirom da su do sada njene prednosti koristili hoteli i restorani jadranskih susjeda", piše list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙