FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKUP O RAZVOJU KONTINENTALNOG TURIZMA

ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Za razvoj kontinentalnog turizma nužnaje suradnja turističkih zajednica, putničkih agencija, lokalnesamouprave, ali i ministarstava turizma i poljoprivrede, jer suturizam i poljoprivreda dvije nerazdvojne gospodarske djelatnosti,posebice kada je riječ o razvoju ruralnog prostora.
ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Za razvoj kontinentalnog turizma nužna je suradnja turističkih zajednica, putničkih agencija, lokalne samouprave, ali i ministarstava turizma i poljoprivrede, jer su turizam i poljoprivreda dvije nerazdvojne gospodarske djelatnosti, posebice kada je riječ o razvoju ruralnog prostora.

Istaknuto je to na danas održanom okruglom stolu pod nazivom "Značaj turističkih zajednica i putničkih agencija u razvoju kontinentalnog/ruralnog turizma" koji je održan u sklopu izložbe 'Eko-etno' na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu.

Kako je istaknuo pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka Robert Baćac, čak 90 posto prostora u Hrvatskoj je ruralni prostor i u njemu je potrebno razvijati posebne oblike turizma, kao što su eko turizam, seoski, lovački, izletnički turizam itd.

Baćac je kazao kako kontinentalni turizam treba promatrati kao poseban proizvod, a u njegovu razvoju veliku ulogu trebaju imati lokalne turističke zajednice i to u smislu poticanja razvoja ruralnih prostora.

Nužna je, dodao je, i njihova suradnja s putničkim agencijama kako bi zajedno definirali turističke usluge i proizvode koji će privući goste.

Govoreći o aktivnostima koje Ministrstvo mora, turizma, prometa i razvitka provodi s ciljem razvoja kontinentalnog turizma istaknuo je kako se tijekom listopada planira organizirati sustav trenera za ruralni turizam. Podsjetio je i na programe potpora i poticaja koje Ministarstvo provodi za seoski turizam, obnovu kulturne baštine itd.

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Srećko Selanac također je naglasio nužnost suradnje ministarstava poljoprivrede i turizma s ciljem razvoja ruralnih prostora. Cilj je, kazao je, zadržati ljude na seoskim prostorima, omogućiti im ostvarivanje dohotka u čemu se posebna pažnja posvećuje razvoju eko turizma, jačanju izletničkog i agroturizma.

Prednosti kontinentalnog turizma, kako je rečeno na okruglom stolu, su u tome što se može prodavati svih 12 mjeseci, a ne samo u sezoni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙