FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKIM PRIJEVOZNICIMA 1500 NOVIH DOZVOLA ZA ITALIJU

ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski prijevoznici su za ovu godinudobili 1500 dodatnih dozvola za Italiju, izvijestilo je danasMinistarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.
ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski prijevoznici su za ovu godinu dobili 1500 dodatnih dozvola za Italiju, izvijestilo je danas Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Hrvatska je strana, kako je ocijenilo to ministarstvo, u teškim pregovorima uspjela na jučerašnjem sastanku u Rimu između talijanskog Ministarstva prometa i našeg resornog ministarstva dobiti 500 dodatnih brodskih dozvola i 1000 dodatnih dozvola za korištenje prikolica i poluprikolica.

Riječ je o dozvolama koje prijevoznici koriste za prijevoz prikolica i poluprikolica između hrvatskih i talijanskih luka.

Iz Ministarstva napominju da je talijansko prijevozničko tržište u krizi nakon ulaska 10 novih zemalja u Europsku uniju.

Postojeći kontingent brodskih dozvola iznosio je 1.000, a godišnji kontingent svih vrsta dozvola koje Hrvatska razmjenjuje s Italijom za cestovni prijevoz iznosi 35.500.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙