FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "CRNO" TURISTIČKO LJETO ZA ITALIJU

ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - "Crno ljeto" za talijanski turizam,ocjenjuje agencija Adnkronos navodeći da prvi rezultati ovogodišnjeturističke sezone koje objavljuju veliki talijanski tour-operatori iprofesionalne udruge u turizmu govore da je u nekim sektorimatalijanskog turizma došlo i do 40-postotnog pada u broju posjeta ipotrošnje.
ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - "Crno ljeto" za talijanski turizam, ocjenjuje agencija Adnkronos navodeći da prvi rezultati ovogodišnje turističke sezone koje objavljuju veliki talijanski tour-operatori i profesionalne udruge u turizmu govore da je u nekim sektorima talijanskog turizma došlo i do 40-postotnog pada u broju posjeta i potrošnje.

Premda se za konačnu bilancu ovogodišnje sezone treba sačekati kraj rujna svi se već slažu s ocjenom da je talijanski turistički sektor u vrlo velikim teškoćama, te da se radi o "ozbiljnom padu koji nije epizodan", piše agencija.

Uzroke takvog podbačaja talijanske udruge djelatnika u turizmu nalaze u stranoj konkurenciji koja nudi bolje opremljene turističke strukture po povoljnijim cijenama, a "posljedica svega toga je bio je gubitak njemačkih turista koji su oduvijek predstavljali 45 posto naših turista, a čije su tržište preuzele strukture stvorene u Hrvatskoj i u Sredozemlju, posebice u Egiptu i na Crvenom moru", prenosi agencija.

U vijesti se navodi kako su talijanska kupališta zabilježila jednu od najgorih sezona od početka stoljeća padom od 40 posto, kao i da su talijanski hoteli zabilježili pad posjeta između 15 i 20 posto, turističke agencije i tour-operatori pad od 10 do 13 posto, a turistički kampovi 10 posto u prosjeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙