FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: PRITISAK HRVATSKIH RIBARA NA VLADU

ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski ribari okupljeni na devetomSusretu ribara Hrvatske obrtničke komore održanom na Rabu u subotu suuputili snažan signal hrvatskoj vladi da primjenu zaštićeneribolovno-ekološke zone na Jadranu treba proširiti i na državeEuropske unije, uključujući Italiju i Sloveniju, izvješćuje tršćanskiIl Piccolo u rubrici posvećenoj događanjima na području Istre,Primorja i Kvarnera.
ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski ribari okupljeni na devetom Susretu ribara Hrvatske obrtničke komore održanom na Rabu u subotu su uputili snažan signal hrvatskoj vladi da primjenu zaštićene ribolovno-ekološke zone na Jadranu treba proširiti i na države Europske unije, uključujući Italiju i Sloveniju, izvješćuje tršćanski Il Piccolo u rubrici posvećenoj događanjima na području Istre, Primorja i Kvarnera.

Ribari su hrvatskoj vladi uputilli žuran i jasan zahtjev da okonča pregovore o zaštićenoj ekološkoj zoni, prenosi list

tumačeći kao ribari time poručuju da Slovenija i Italija mogu koliko god žele vršiti pritisak ali da se zona, odnosno mjere koje podrazumijeva njena uspostava, treba proširiti i na te dvije zemlje.

"Istarski, kvarnerski i dalmatinski ribari će se, dakle, pobrinuti da dodaju papra na već burne odnose sa susjednom Slovenijom, dok će Rim trebati načuliti uši kakve će odgovore dati hrvatska vlada svojim ribarima. Oni su s Raba Sanaderovoj vladi uputili još jedan snažan zahtjev: Hrvatska treba ustrajati na proširenju svog suvereniteta na Savudrijsku valu (tako Hrvati sada zovu Piranski zaljev), pozornicu brojnih incidenata između hrvatskih i slovenskih ribarica i brodica. A to nije sve od strane ovog ceha koji je već u prošlosti pokazao da zna nastupati i vrlo energično ako je potrebno", piše list navodeći i zahtjeve ribara za utvrđivanjem cijene plave nafte na 3 kune i državno sufinanciranje gradnje ili obnove ribarica.

Na sve te zahtjeve, zaključili su ribari vlada mora brzo odgovoriti, izvješćuje list i dodaje da se, ako će odgovori vlade biti negativni, može predvidjeti kako ribari neće poslušno prihvatiti odluke Zagreba već će poduzeti incijative "koje se nikome neće svidjeti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙