FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U MPŠVG-u do 16. rujna skup o morskom ribarstvu

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - U Ministarstvu poljoprivrede,šumarstva i vodnog gospodarstva (MPŠVG) danas je počeo trodnevnitehnički sastanak u sklopu regionalnog projekta FAO Adriamed na temuustroja operacijskih jedinica kao gospodarskih cjelina u ribarstvu naJadranu i Sredozemlju, izvijestili su iz Ministarstva.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva (MPŠVG) danas je počeo trodnevni tehnički sastanak u sklopu regionalnog projekta FAO Adriamed na temu ustroja operacijskih jedinica kao gospodarskih cjelina u ribarstvu na Jadranu i Sredozemlju, izvijestili su iz Ministarstva.

Sastanak je okupio 20-ak predstavnika ministarstava i znanstvenika iz Italije, Slovenije, Albanije, Srbije i Crne Gore te Hrvatske, koje su i sudionice projekta FAO (UN-ova organizacija za poljoprivredu i hranu) Adriamed.

Tehnički sastanci u sklopu tog projekta održavaju se zadnje četiri godine, naizmjenično u svim zemljama sudionicama, a na zagrebačkom će, do 16. rujna, sudionici pokušati definirati smjernice budućeg gospodarenja morskim resursima, posebno ribarskim na Jadranu.

S tim u vezi sudionici će razmatrati i inicijativu Opće komisije za ribarstvo Sredozemlja (GFCM) o ustroju Operacijskih jedinica na Jadranu i Sredozemlju kao gospodarskih cjelina, koje uključuju definiranje dopuštenih tipova ribolova, broj i vrste plovila te zone u kojima se ribolov obavlja.

Taj koncept, kako navode iz Ministarstva, podržava i Europska komisija, a u Hrvatskoj se time posebno bavi Uprava ribarstva pri Ministarstvu poljoprivrede.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙