FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SOLANA RAZGOVARAO SA ŽUŽULOM I VAJGLOM

ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku isigurnosnu politiku Javier Solana razgovarao je u srijedu navečer uNew Yorku s ministrima vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije onajnovijem incidentu na hrvatsko-slovenskoj granici, kada je skupinaslovenskih državljana nelegalno ušla na hrvatski teritorij.
ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana razgovarao je u srijedu navečer u New Yorku s ministrima vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije o najnovijem incidentu na hrvatsko-slovenskoj granici, kada je skupina slovenskih državljana nelegalno ušla na hrvatski teritorij.

"Mogu potvrditi da je Solana razgovarao s ministrima Miomirom Žužulom i Ivo Vajglom", izjavila je za Hinu u telefonskom razgovoru glasnogovornica Visokog predstavnika Cristina Gallach.

Dodala je da nije prisustvovala tim razgovorima niti je nakon njih uspjela kontaktirati sa Solanom, tako da nije u mogućnosti išta reći o sadržaju tih razgovora.

"Ne znam pojedinosti jer su razgovarali tijekom noći", rekla je Cristina Gallach.

Isto tako, nije mogla potvrditi izjavu slovenskog ministra vanjskih poslova Ive Vajgla za slovensku televiziju, koji je rekao da mu je Solana izrazio "šokiranost što se takve stvari događaju".

"Ne mogu ništa reći o tome, jer nisam prisustvovala razgovoru", rekla je Christina Gallach.

Javier Solana sudjeluje na Općoj skupštini UN-a u New Yorku.

Cristina Gallach je rekla da će se o tom incidentu još razgovarati na marginama zasjedanja Opće skupštine UN-a u New Yorku te da EU to smatra "vrlo važnim pitanjem".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙