FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jelinčič: Hrvatska nastavlja "ekspanzionističku politiku"

LJUBLJANA,6. rujna 2004.(HIna) - Slovenska nacionalna stranka (SNS)koju vodi Zmago Jelinčič u ponedjeljak je priopćenjem za javnostreagirala na Piranski memorandum kojim je u subotu Hrvatska strankaprava pozvala hrvatsku vladu da u pregovorima sa Slovenijom orazgraničenju u Savudrijskoj vali, odnosno Piranskom zaljevu, neodstupa od crte sredine.
LJUBLJANA,6. rujna 2004.(HIna) - Slovenska nacionalna stranka (SNS) koju vodi Zmago Jelinčič u ponedjeljak je priopćenjem za javnost reagirala na Piranski memorandum kojim je u subotu Hrvatska stranka prava pozvala hrvatsku vladu da u pregovorima sa Slovenijom o razgraničenju u Savudrijskoj vali, odnosno Piranskom zaljevu, ne odstupa od crte sredine.

Takav je dokument, tvrdi u priopćenju Jelinčičeva stranka, "nastavak hrvatske ekspanzionističke politike" prema Sloveniji i pokazuje da HSP "ne poznaje povijesne činjenice" kad je riječ o Piranskom zaljevu. Jelinčič je pozvao vladu premijera Ropa da na Piranski memorandum odgovori posebnom izjavom i da problem razgraničenja na moru rješava preko učlanjenja Hrvatske u EU u kojoj će Slovenija realizirati svoje nacionalne interese.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙