FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

slovenija internacionalizira incident na granici - mediji

LJUBLJANA,23. rujna(Hina) - Slovenija će jučerašnji incident na graniciza koji odgovornim drži hrvatsku stranu internacionalizirati, navode učetvrtak slovenski mediji.
LJUBLJANA,23. rujna(Hina) - Slovenija će jučerašnji incident na granici za koji odgovornim drži hrvatsku stranu internacionalizirati, navode u četvrtak slovenski mediji.

Slovenska agencija STA objavila je u četvrtak ujutro izjavu slovenskog veleposlanika u Bruxellesu Cirila Štokelja koji tvrdi da je postupak informiranja europskih institucija o jučerašnjem "teškom incidentu" već započeo.

Slovenija je o uhićenju 12 slovenskih državljana - članova Slovenske pučke stranke (SLS), među kojima je bio i zastupnik u parlamentu Janez Podobnik - u srijedu kasno navečer obavijestila Europsku komisiju, danas će stvar predstaviti Vijeću Europe u skupini za zapadni Balkan, a idućeg tjedna isto će učiniti na na sastanku odbora stalnih članica EU-a, takozvanom COREPER-u, te na sastanku europskih ministara vanjskih poslova, potvrdi je Štokelj.

"Prve reakcije pokazuju ogorčenje nad postupkom Hrvatske koja je kandidatkinja za Europsku uniju", rekao je Štokelj, dodajući da je riječ o grubom incidentu.

Više slovenskih političkih stranaka najavilo je za četvrtak konferencije za novinare posvećene jučerašnjem postupku hrvatske pogranične policije i odnosima s Hrvatskom općenito, a o tome će će raspravljati, kako je najavio premijer Anton Rop, i slovenska vlada na današnjoj sjednici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙