FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ZA SLOVENIJU BI USPJEH BIO I STATUS QUO U PIRANSKOM SPORU

ZAGREB,16. rujna(Hina) - Hrvatsku diplomaciju ne treba podcjenjivati,pa bi za slovensku stranu uspjeh ovih mjeseci bilo već i održanjestatusa quo u sporu oko Piranskog zaljeva, konstatira mariborska"Večer".
ZAGREB,16. rujna(Hina) - Hrvatsku diplomaciju ne treba podcjenjivati, pa bi za slovensku stranu uspjeh ovih mjeseci bilo već i održanje statusa quo u sporu oko Piranskog zaljeva, konstatira mariborska "Večer".

Slovenija je bila uvjerena da će zajedničkim pritiskom s Italijom uz asistenciju Bruxellesa moći utjecati za Zagreb u vezi s početkom primjene ekološko-ribolovne zone te je dogovoreno izuzeće brodova europskih zemalja, podsjeća list.

Zagreb je pak nedavno pokazao da će uvažavati načelo zastave pod kojom brodovi plove, bilježi "Večer", upozoravajući da su upitna hrvatska jamstva kako je moguć tehnički dogovor sa Slovenijom koji bi u izuzeće uključio i slovenske brodove pod zastavama neeuropskih zemalja.

Svi dosadašnji događaji upućuju na zaključak da bi u idućim mjesecima za slovensku stranu najbolji bio status quo dok se pitanje granice na moru definitivno ne riješi, zaključuje list, napominjući da Slovenija kao nova članica EU-a ne treba u žurbi rješavati delikatna granična pitanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙