FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: JUTARNJI LIST O PRIJAVI PROTIV HTMOBILEA I VIPNETA

ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Vijeće za telekomunikacije odlučilo jeprijaviti Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja VIPnet i HTmobile"zbog sumnje u udruživanje radi sprječavanja tržišnog natjecanja",odnosno otežavanja ulaska trećeg GSM operatera na tržište, pišedanašnji Jutarnji list.
ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Vijeće za telekomunikacije odlučilo je prijaviti Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja VIPnet i HTmobile "zbog sumnje u udruživanje radi sprječavanja tržišnog natjecanja", odnosno otežavanja ulaska trećeg GSM operatera na tržište, piše današnji Jutarnji list.

HTmobile i VIPnet povećali su lani interkonekcijske cijene za međusobno povezivanje mreža na 90 lipa po minuti danju i 45 lipa noću, što je dva do četiri puta više nego što su iznosile prije.

Takvo povećanje cijena u trenutku kada se počeo pripremati natječaj za trećeg mobilnog operatera Vijeće je moglo shvatiti samo kao novu prepreku dolasku konkurenta, jer mu takve cijene bitno poskupljuju uslugu i čine ga manje konkurentnim na tržištu, kazao je Jutarnjem listu izvor blizak Vijeću.

Stoga je Vijeće odlučilo prijaviti slučaj Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja koja bi trebala donijeti stručni sud je li opravdana sumnja Vijeća u kartelsko ponašanje dvaju operatera.

U HTmobileu kažu samo da je odluka o interkonekcijskim cijenama stara više od godinu dana, te da će poštivati zakone, dok u VIPnet kažu kako cijene prema krajnjem korisniku nisu promijenjene, te da je cijena interkonekcije u Hrvatskoj 30 posto niža od europskog prosjeka, piše Jutarnji list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙