FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba o 15. obljetnici Studija dizajna

ZAGREB, 18. rujna 2004. (Hina) - Izložba diplomiranih hrvatskihdizajnera sa Studija dizajna Arhitektonskoga fakulteta Sveučilišta uZagrebu otvorena je večeras u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti iumjetnosti (HAZU) u povodu 15 godina djelovanja Studija dizajna.
ZAGREB, 18. rujna 2004. (Hina) - Izložba diplomiranih hrvatskih dizajnera sa Studija dizajna Arhitektonskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu otvorena je večeras u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u povodu 15 godina djelovanja Studija dizajna.

Izložbu je otvorio dekan Arhitektonskoga fakulteta Ivan Crnković.

Zašto je i koliko je točna tvrdnja da "Hrvatskoj treba dizajn", koju su studenti i nastavnici toga studija često isticali, posjetitelji će moći provjeriti razgledavanjem 72 rada hrvatskih dizajnera.

Mnogi od izloženih radova bili su predstavljeni na prestižnim izložbama u inozemstvu ili objavljeni u inozemnim stručnim publikacijama, a mnogi i nagrađeni prestižnim nagradama koje su, kako to ističu stručnjaci, "Hrvatsku markirale kao značajnu točku na međunarodnoj dizajnerskoj karti".

Izložene radove povezuje to što su svi oblikovani za potrebe značajnih domaćih privrednih subjekata, među kojima su Pliva, Croatia Airlines, Zagrebačka pivovara, Podravka i Agrokor.

Tu svojevrstnu reviju hrvatskoga dizajna posjetitelji mogu razgledati do 30. rujna.

Studij dizajna sveučilišni je studij zagrebačkoga Sveučilišta osnovan 1989. Djeluje pri Arhitektonskome fakultetu, a njegov rad koordinira šest fakulteta zagrebačkoga Sveučilišta.

Tijekom 15 godina djelovanja na Studiju dizajna diplomiralo je 310 dizajnera.

Na večerašnjoj izložbi objavljeno je da je dugogodišnji problem prostora Studija dizajna uspješno riješen dogovorom o načinu kupnje zgrade u Frankopanskoj ulici, u kojoj će Studij ostati, što su članovi akademske zajednice toga studija i njihovi brojni gosti pozdravili pljeskom.

(Hina) xip yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙