FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riješeno pitanje prostora za Studij dizajna

ZAGREB, 18. rujna 2004. (Hina) - Studij dizajna Sveučilišta u Zagrebuna početku nove akademske godine doista "stanuje" na adresiFrankopanska 12 i to na većoj 'kvadraturi' od dosadašnje zahvaljujućidogovoru što su ga o načinu kupnje toga prostora za potrebe Studijapostigli Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) izagrebačko Sveučilište.
ZAGREB, 18. rujna 2004. (Hina) - Studij dizajna Sveučilišta u Zagrebu na početku nove akademske godine doista "stanuje" na adresi Frankopanska 12 i to na većoj 'kvadraturi' od dosadašnje zahvaljujući dogovoru što su ga o načinu kupnje toga prostora za potrebe Studija postigli Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) i zagrebačko Sveučilište.

Vijest da je dogovor postignut objavljena je večeras na otvorenju izložbe diplomiranih hrvatskih dizajnera studenata toga studija priređenoj u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) o 15. obljetnici djelovanja te visokoškolske ustanove.

Da je višegodišnji problem prostora Studija dizajna stvarano riješen posvjedočio je i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac stavljanjem potpisa na dogovor što su ga o načinu kupnje prostora za Studij dizajna postigli Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i zagrebačko Sveučilište. Tim je dogovorom utvrđen način na koji će se osigurati potreban novac za kupnju prostora u Frankopanskoj 12 od vlasnice gospođe Ljerke Gaj.

Riječ je o iznosu od 14 milijuna kuna koji će se vlasnici isplatiti za prostor površine od 1060 četvornih metara, oko 40 posto više prostora od onoga u kojemu je do sada djelovao Studij dizajna.

Budući da je gospođa Ljerka Gaj darovala iznos od 700.000 kuna za razvoj znanosti i obrazovanja, Ministarstvo i Sveučilište trebali su dogovoriti način na koji će osigurati iznos od 13 milijuna i 300.000 kuna za kupnju prostora.

Postignutim dogovorom utvrđeno je da će se vlasnici taj iznos isplatiti jednokratno i to iz sredstava Sveučilišta, odnosno iz njegovoga prošlogodišnjeg kreditnog zaduženja.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa se pak obvezalo da će isti iznos osigurati u proračunu za 2005. i to u stavci sredstva Sveučilišta, pa će se tako taj novac "vratiti" Sveučilištu.

Ministar Primorac koji je 2. rujna obećao studentima da će Vlada u roku od dva tjedna riješiti problem prostora Studiju dizajna, večeras je ustvrdio kako se "ljudi moraju držati riječi obećanja".

Voditelj Studija dizajna Stipe Brčić izrazio je zadovoljstvo što je taj studij dobio stvarnu, a ne samo deklarativnu potporu. Osim Vladi, Brčić je zahvalio i zagrebačkom Sveučilištu što se priključilo modelu koji je osigurao kupnju prostora za Studij dizajna.

Ministar Primorac primio je i plaketu zahvale Hrvatskoga dizajnerskog društva koju mu je uručio predsjednik Boris Ljubičić uz riječi da tu plaketu dobivaju "zaslužni dizajneri".

Osim studenta toga Studija, među brojnim uzvanicima večeras su bili i ministri Božo Biškupić i Marina Matulović Dropulić te rektorica zagrebačkoga Sveučilišta Helena Jasna Mencer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙